заключване на вратата

Ремонтът на ключалката на вратата е направен с най-модерните ключалки от смяна на заключващ цилиндър. Въпреки това, той е само сърцето на цялото заключване на вратата. Състои се от механична заключваща единица, в която елементите могат да бъдат поправени.

Строителство и пружини

Заключването на вратата се състои от две замъчни плочи, свързани с главата с нещата. Нещата са полето за заключване, видимо след включване на вратата с ключалка и капан. Затварянето се премества от заключващия цилиндър. Капанът е болтът над болта.

  • Също така заключване на вратата: Възможност за регулиране на болта?
  • Също прочетете - ключалката на вратата е счупена? Решение
  • Също така четете - на вратата за заключване на часовниците или блокове? Решение

В ключалката на вратата има три пружини, две от които опъват резето. Резето на резето изтласква резето навън, а контра пружината води до обратната посока. Болтът е заключен от барабанна пружина. Той предотвратява движение извън текущото затворено положение.

Трите силно напрегнати пружини обикновено са причината, когато трябва да се поправи ключалката на вратата. Счупената пружина е относително лесна за използване. За да направите това, ключалката на вратата трябва да се завинтва от едната страна. Новата пружина се вкарва и затяга с ръчна сила.

Сменете вместо ремонт

Другите механични части в ключалката на вратата предават силата на затваряне, блокират състоянието на заключване и регулират достъпа на дръжката на вратата до резето. Поправката чрез подмяна на отделни счупени или огънати части не си струва. Ремонтите често са дори невъзможни поради запечатване.

Съвременните вградени брави са евтини и резервни части почти не се предлагат. Ако заключващият механизъм не работи въпреки факта, че заключващият цилиндър е в перфектно работно състояние, трябва да се инсталира нова врезна брава. Неповреденият цилиндър за заключване може да се използва отново.

Ако затварянето на ключалката на вратата стане по-трудно или блокирано, причините извън ключалката на вратата също могат да бъдат причина.

  • Вратата се е изкривила и болтът и резето вече не пасват. Обратната страна на лицевата плоча, ударната плоча, може да бъде внимателно подадена.
  • Заключването на вратата е замърсено или ръждясало. Напръскайте движещите се части със спрей Caramba или WD40. Не използвайте масло.
  • Ако вратата се блъсне силно, например чрез дърпане, механизмът лесно се плъзга или накланя. Опитайте се отново да ударите леко отстранената ключалка на вратата с леки удари.
Съвети и трикове Обърнете внимание на посоката на заключване, когато купувате нова ключалка на вратата. Има дясно и ляво затварящи се брави. Ако се съмнявате, вземете свалената ключалка на вратата като пример.