Отстранете рамката на вратата, без да я повредите?

Когато се премахнат касите на вратите, често има много насилие. Обикновено рамките трябва да освободят място за нови рамки на вратите, така че няма нужда да бъдете особено внимателни, когато ги премахвате. Ако обаче искате да запазите рамките на вратите, трябва да сте много чувствителни. Можете да разберете най-добрите съвети и трикове за неразрушаващо премахване на рамка на вратата в нашето ръководство.

Правилните препарати

За да премахнете рамката на вратата с възможно най-малко повреди, подготвителната работа е от съществено значение. Много стари рамки на вратите обикновено са заковани, така че ще ви трябва лост, за да разхлабите внимателно ноктите. По-модерните рамки, от друга страна, почти винаги са пълни с пяна. Тук ви трябва остър нож за рязане (15,00 евро на Amazon *) или тесен трион, за да можете да премахнете рамката по-добре.

  • Отлепете внимателно облицовката от двете страни на зидарията.
  • Обикновено панелите просто се натискат; обикновено можете внимателно да откъснете дървото от стената с отвертка с прорези и след това просто да премахнете панелите.
  • Ако е необходимо, отпилете прага на вратата от рамката на вратата.
  • За целта работете възможно най-близо до земята с лисича опашка или - ако се упражнявате съответно - с електрически трион.
  • Уверете се, че разрезът е чист, за да можете да използвате рамката отново.
  • Отстранете всички видими винтове, пирони и клинове, които закрепват рамката към зидарията.

Свалете рамката на вратата без разрушаване

Сега преди всичко се изисква търпение и малко сигурен инстинкт.

В зависимост от това как рамката е свързана със зидарията, използвайте подходящите инструменти, за да разхлабите внимателно рамката на вратата.

Със стара рамка на вратата внимателно плъзнете лоста под ноктите и ги разхлабете от зидарията, като внимателно ги размахвате напред-назад.

В случай на разпенена рамка на вратата, първо разхлабете всички винтови връзки и след това прорежете пяната с нож или тесен трион.

Двама души трябва да работят при сваляне на рамката на вратата. Отстранете внимателно разхлабената рамка от отвора на вратата.
Издърпайте стърчащи нокти или. отстранете чисто монтажната пяна от рамката на вратата. След това можете просто да преинсталирате рамката на вратата.