Настройте коледното дърво - ето как работи

Поставянето на коледно дърво не е толкова лесно - някои трябваше да преживеят това. Можете да прочетете в нашата статия как можете да си помогнете и най-лесният начин да го настроите. Какво трябва да имате предвид при избора на мястото за инсталиране.

Къде да поставите коледното дърво?

Изборът на правилното място за коледно дърво е от решаващо значение. От една страна, става въпрос за трайността на дървото, но също така и за изключване на определени рискове - например при котки в домакинството.

  • Прочетете също - Кога да украсите коледното дърво?
  • Прочетете също - Поставяне на коледно дърво - Как да го направя правилно
  • Прочетете също - Tannenbaum: Помага на водата да я поддържа свежа?

При избора на мястото за инсталиране са важни и следните:

  • възможно най-далеч от нагревателя
  • Избягвайте пряка слънчева светлина върху дървото, ако е възможно
  • Избягвайте течения

Всичко това води до много бързо изсъхване на дървото и по този начин до преждевременно иглиране на дървото. Уверете се също така, че помещението, в което искате да поставите дървото, има най-ниската възможна температура и че въздухът в стаята не е прекалено сух.

От съображения за безопасност дървото също трябва да бъде поставено на достатъчно разстояние от завеси, мебели и запалими предмети.

В тази статия пишехме за правилното съхранение, докато не бъде настроено, не искаме да повтаряме това тук.

Поставка за коледно дърво

За да държите дърво сигурно и стабилно, правилната стойка за коледно дърво е от съществено значение. Изборът на пазара е почти неуправляем, висококачествените модели също могат да бъдат доста скъпи.

Но най-важното е функционалността и безопасността, които щандът предлага. Най-добре е да използвате стойка с подемник с телени въжета, тези стойки са най-сигурното задържане на дървото. Стойката също трябва да има начин за пълнене на вода за багажника.

Има няколко неща, които трябва да проверите предварително:

  • стойката отговаря на диаметъра на багажника?
  • до коя височина на дървото е подходяща и безопасна стойката (информация за производителя, обикновено върху оригиналната опаковка на стойката)
  • теглото на стойката е достатъчно, за да може дървото да стои сигурно?

Ако всички тези изисквания са изпълнени, можете да започнете да настройвате дървото. Винаги режете мрежата отдолу нагоре, така че клоните да могат най-добре да се разгънат. Изчакайте още 1-2 дни, преди да украсите, докато клоните напълно окачат.

Съвети и трикове За да направите дървото наистина стабилно, можете също да го прикрепите към стената с тънка корда. Нищо не може да се случи по този начин.