Изхвърляйте носни кърпи в биомилото?

В момента са сред най-често срещаните отпадъци, направени в домакинството. Означаваше шалове на пулпа, които се използват веднъж и след това се изхвърлят. Измиват се и не се изхвърлят носните кърпички. Тъй като носните кърпи се състоят от пулп, много изненада дали са разположени в биомил.

Бележните кърпи в Biomüll позволяват?

Ако искате да изхвърлите носни кърпи в Biomile, биоматът не е подходящ за това по някакъв начин. Докато целулоза не е проблем и може да се даде на Биотон, но се използват носните кърпички, това вече не е възможно. Определено се чудите защо?

Причината е потенциалните патогени, които преминават през почистването на носа на носната кърпичка. Въпреки че пулпата на хартиената тъкан се разлага чрез биома лесно, но патогените не. Те могат да се размножават в биомула и да се разпространи, което не е идеално. За да се предотврати този проблем, не се допускат носни кърпички в Биотон, освен ако не са използвани.

С малко късмет, вашата общност позволява изхвърлянето на носни кърпи за биомилона. Поради тази причина попитайте предварително възможностите за обезвреждане.

Отпадъчна хартия или остатъчни отпадъци?

Но как са разположени носната кърпичка правилно? Тъй като е многократна пулпа, много изненада, ако може би синият тон е подходящ за изхвърляне. Това също не е възможно, защото патогените също не са унищожени при рециклиране на отпадъчна хартия. Поради тази причина не забравяйте да дадете носната кърпица на отпадъчната хартия.

Трябва да третирате носни кърпички като пелени или други отпадъци, съдържащи патогени. Това е, те са изключително в остатъчните отпадъци и няма друг тон. Няма значение колко силни сте били използвани или кои количества, които изхвърляте. Само над остатъчните отпадъци патогените могат лесно да бъдат елиминирани и без остатъци.

Съвети за изхвърляне

1. Пакет

В идеалния случай вие събирате носите си в торбичка или битови отпадъци и изхвърляйте всичко заедно. Това предотвратява бързото разпространение на патогените и може бързо да изхвърли хавлиите след по-дълга болест. По този начин е много лесно.

2. Разхлабени само в малки количества

Ако сте свободно добавяте носни кърпички в бин за остатъчни отпадъци, това трябва да се случи само в малки количества. Благодарение на малките количества патогените не могат да се разпространяват толкова бързо, което се препоръчва преди всичко в райони, където кърпите могат да бъдат изхвърлени чрез биомилото.

3. Не в тоалетната

Никога не изплаквайте носни кърпи в тоалетната. Причината е съставът на носните кърпи, защото те не решават толкова лесно чрез вода като тоалетна хартия. Тя може бързо да стигне до запек, която може да бъде почистена само с четката за свирене или ръкавица.