Гълъбна чума - какво да правя?

Гълъбите са от една страна символът за мир, любов и надежда, като в същото време птиците се наричат ​​"плъховете на въздуха ". Можете да разберете какво можете да направите за борба с гълъби в и около къщата или апартамента в нашия гид.

Прогонване на гълъби - защо?

Гълъбовите изпражнения са неудобство за въздуха. Фините частици могат да причинят дихателни проблеми, а гълъбите също могат да предадат редица заболявания на хората. Агресивните екскременти са основна тежест върху строителната тъкан.

Сами се борете с гълъбите около къщата

Ако само няколко гълъба пречат на вашия имот и около къщата ви, често можете да поправите това с няколко домашни средства.

На покрива, на балкона или в градината гълъбовата уплаха може да изплаши животните. Всички предмети, които се движат непредсказуемо на вятъра, са подходящи. Например:

  • Вятърни камбанки
  • Компактдискове, закачени на струни
  • Окачени стъклени бутилки
  • Ленти от плат

По принцип трябва да избягвате да оставяте храна или остатъци, лежащи наоколо. Птиците бързо свикват с удобни източници на храна и винаги са нежелани посетители. Затова се погрижете балконът, терасата и градината да са подредени и да няма възможни източници на храна за гълъбите.

В допълнение към подвижната гълъбова уплаха, в магазините се предлагат и акустична уплаха и защитни системи. Други ефективни средства за отблъскване на гълъбите също са аромати, които са специално проектирани да изплашат гълъбите.

Най-ефективно е обаче да предотвратите гнезденето на гълъбите около дома ви. Могат да се използват гълъбови шипове или други защитни системи, които правят къщата и имота ви непривлекателни като място за гнездене на гълъби.

Ако всички средства не водят до подобрение, трябва да се свържете с отговорните местни власти. Гълъбите са диви животни, не им е позволено да бъдат ловувани от частни лица, уловени в капани или убити с отрова.

Кой е отговорен, ако популацията на гълъбите стане неприятна??

За съжаление в Германия няма ясен отговор на това. В зависимост от федералната държава, в която живеете, разпоредбите могат да се различават значително и отговорностите могат да се различават дори от община до община.
В Бавария, Баден-Вюртемберг и Хесен можете да се свържете с местната служба за обществен ред. В тези федерални щати службата за обществен ред, здравната служба и ветеринарната служба работят в тясно сътрудничество с местните асоциации за хуманно отношение към животните, когато местната популация на гълъби стане истинска неприятност.

В други федерални щати можете също да се свържете с службата за обществен ред, където обикновено ще бъдете бързо насочени към отговорните органи.