Автоматично включване на потопяема помпа

Потопяемите помпи могат да бъдат практични помощници при изпразване на басейни и градински езера или при изтегляне на вода от бъчви и казанчета за напояване на градината. За да не се налага постоянно да включвате и изключвате устройството в зависимост от нивото на водата, автоматичният режим е налице.

Изключете и включете автоматично потапяща се помпа

Потопяема помпа (27,34 евро за Amazon *) получи името си от факта, че е потопена в своята изпомпвана среда - нейният капсулиран корпус на помпата с вътрешен мотор и колело на гребло е водоустойчив и някои модели също могат да останат постоянно в изпомпваната среда - обикновено вода. Особено за постоянни зони на употреба, но също така и за по-дълготрайни задачи по изпразване или когато минималното ниво на водата не трябва да бъде понижено, като

  • Вода, получена от (подземно) казанче
  • Изпразването на езерото до определено ниво на водата, което предпазва рибната популация

следователно е предимство, ако помпата се включва или изключва независимо. може да се изключи. Това е възможно и от фабриката за много търговски налични потопяеми помпи. Много потопяеми помпи имат вграден поплавъчен превключвател, с който работата на помпата до определен минимум или. Максимални нива могат да бъдат свързани. Освен контролируемостта на работата в зависимост от нивото на водата, такъв поплавъчен превключвател също така предотвратява работата на помпата на сухо и прегряване.

Как работи поплавковият превключвател

Плаващ превключвател се състои от кухо тяло с вътрешна метална топка, която в зависимост от положението на кухото тяло затваря или изключва веригата на електрониката на помпата чрез [lin ku = потопяема помпа-смяна на кабел] кабел [/ връзка ]. Позицията се променя в зависимост от нивото на водата. Плувецът се накланя, когато нивото на водата падне, което кара топката да се търкаля настрани и да прекъсва веригата - помпата е изключена.

При максимално ниво на водата топката в поплавъка се търкаля от другата страна и включва помпата. Това е полезно, например, ако бъчвата за дъжд не прелее и ако е необходимо, трябва да прехвърли вода към друг контейнер. Можете да зададете минимално и максимално ниво на водата гъвкаво.

Потопяеми помпи без вграден поплавъчен превключвател също могат да бъдат монтирани. За тази цел има някои модели, които могат да бъдат закупени отделно, които обикновено могат да бъдат свързани към помпата чрез релеен изход. Когато купувате отделен поплавъчен превключвател, не бива да бъдете произволни, но погледнете тестовете и отзивите на клиентите. Тъй като с моделите има значителни разлики в качеството на радиосията, често има дефекти в превключването на механиката в плувеца. Така цялата автоматизация е тогава.