Как сами да замените счупената клапа на фризерното отделение

Вратата на фризерното отделение се състои от няколко части, които се износват от ежедневната употреба и стават неизползваеми с времето. Ако дефектът възникне след изтичане на гаранционния срок, можете сами да поправите клапата.

Гаранционен калъф или износване

Дефекти в производството или повреди по време на транспортиране на охлаждащото устройство могат да бъдат заявени като част от гаранцията на доставчика. Договорът за покупка регламентира продължителността на гаранционния период и подробности за услугите, обхванати от него.
При ежедневна употреба отделните елементи на капака на фризерното отделение са под напрежение и скобата или други закрепващи части се износват. Затварящият механизъм на клапата вече не работи и отделението за фризера става неизползваемо.

  • Прочетете също - Как да замените счупената дръжка на отделението за фризер
  • Прочетете още - Охлаждаща бира във фризера
  • Прочетете също - Заглавие: Идеалната температура във фризера за правилно замразяване

Сменете капака на отделението на фризера

Можете да поръчате смяната на клапата от специалист. Можете да получите резервни капаци за самостоятелно инсталиране в магазините. С малко ръчно умение можете сами да замените дефектната клапа.

Кратки инструкции за подмяна на капака на фризерното отделение

  • Изключете хладилника и изпразнете отделението за фризера
  • Отворете широко вратата на хладилника
  • Разхлабете шарнирния щифт на капака на отделението на фризера
  • Извадете клапата
  • Поставете нова клапа
  • Затворете капака и вратата на хладилника
  • Включете отново устройството

Специални характеристики на капака на фризерното отделение

Преди да купите резервната врата, уверете се, че тя пасва точно на вашето фризерно отделение. Преди да започнете ремонта, изключете охлаждащото устройство от захранването. Съхранявайте замразената храна в хладна кутия или нещо подобно. Ако фризерното отделение е много заледено, трябва да го размразите, преди да го поправите.

Повечето врати на фризера са прикрепени с два шарнирни щифта. Те седят в панти, които се завинтват или леят от пластмаса. Първо повдигнете горния шарнирен щифт от скобата, без да прилагате прекалено голям натиск. След това премахнете долната ос. Вече можете напълно да премахнете дефектната клапа и да поставите новата клапа.

Правилните ремонти могат да варират при различните модели. Ето защо, преди да закупите резервна част и да я инсталирате, потърсете съвет от специалист или се свържете с отдела за обслужване на клиенти на производителя на вашето устройство.

Съвети и трикове Капакът на фризерното отделение е известен още като капак на изпарителя. Има топлоизолация. Ако вече не се затваря правилно, може да е достатъчно пренастройката на отделните винтове, в зависимост от типа на устройството. Не винаги е необходимо да се подменя цялата клапа. Резервните части се предлагат и индивидуално.