Изхвърляйте торбичките с чай в органични отпадъци - на какво трябва да обърнете внимание

Наред с кафето, чаят е една от любимите напитки на германците. Напитката се нарича, наслаждава се студена и с разнообразни вкусове. По този начин торбичките за чай се генерират като отпадъци. Мнозина не знаят как се изхвърлят. Принадлежат ли те в кошчето за органични отпадъци или са кошче за отпадъци??

Може торбичките за чай да се изхвърлят в органични отпадъци?

Подобно на утайката от кафе и други органични отпадъци, торбичките за чай винаги се изхвърлят с органични отпадъци. Видът или обработката не са от значение, защото торбичките за чай могат да бъдат напълно дезинтегрирани, с изключение на етикета и щипката. Поради тази причина можете да ги изхвърляте в кошчето за органични отпадъци без никакви проблеми. Просто се уверете, че торбите не се поставят в органичните отпадъци, когато са мокри, а първо изсъхват старателно. Най-добрият начин да направите това е да поставите торбичките с чай върху решетка.

Особено лесно е да изхвърляте торбичките с чай в органични отпадъци, ако използвате торбички за самонапълване или ако сте преминали към варианти, които напълно отказват от етикетите. С тях можете да сте сигурни, че всички компоненти на чаената торбичка се разграждат с органичните отпадъци и следователно са напълно екологични. Тъй като в повечето случаи хартията на торбичките за чай не съдържа никакви отрицателни компоненти, не е нужно да се притеснявате. Можете дори да ги сложите свободно в кошчето.

Съвети за изхвърляне

1. Премахнете етикета

Етикетите за торбички за чай обикновено са твърде дебели за органични отпадъци и, в зависимост от производителя, дори са покрити. Просто ги отрежете предварително. Самата нишка не трябва да се отстранява. След това етикетите могат да бъдат изхвърлени над остатъчните отпадъци.

2. Премахване на метален клип

Металните клипове са най-вече сортирани и не представляват истински проблем, ако не бъдат премахнати. Въпреки това се препоръчва предварително да се решават скобите и да се разпорежда с остатъчните отпадъци. Това спестява енергия за разграждането и подготовката на биомула.

3. Какво ще кажете за Teepads?

Както и при на прах за кафе, трябва да внимавате да не изхвърлите подложките в биомил. Ако използвате Teepads, трябва да го отворите преди и да дадете чая отделно в Biumull. Подложките след това се изхвърлят над остатъчните отпадъци.