Свързване на телефонния кабел

За да инсталирате телефонни кутии и да се свържете с телефонната линия, не е толкова трудно. И в тае, които се изпращат от официалната доза, това може да направи и всяка мрежа участник. Как и къде да оформят правилните кабелни вени, ние ще ви обясним по-долу.

Къщата и вътрешното управление

Преди да осъществявате повиквания по телефонни кутии и телефонни линии, трябва да бъде ясно за неговите правомощия. А именно, те не са равни по отношение на всички телефонни гнезда (tae = телекомуникационна връзка).

Да забави 1. Тае и всички други тае в къщата. 1. Тае е офсет, т.е. връзката на къщата към управлението на офиса на мрежовия оператор. Това може да се инсталира и от мрежовия оператор и нейното имущество. Само следователно, кандидатите за власт не могат да създават ръка. Всеки, който се занимава с терминалите на офиса, също може да рискува разстройства на обществената телефонна мрежа, която може да бъде много скъпа. 1. Тае е разпознаваема на отпечатан "1" и мощен може да се проектира.

Вътрешната линия, от 1. Тае отива и всички други тае свързани след това, обаче, са вашият имот, на който ви е позволено да използвате и промените по желание.

Свържете тае към телефонния кабел

Вашата собствена, вътрешна телефонна линия излиза от офсетовата кутия и позволява връзката на други тае. Ако искате да инсталирате телефонна кутия, трябва да свържете правилните проводници на телефонния кабел към калайните стълбове.

Свързващите полюси в таетата

Във връзка поляците обикновено са 6 с различно заетост в тае:

  • 1 и 2: за сигнален вход чрез кабелен край А и В
  • 3: Обозначение "W", за алармена връзка (допълнителна звънец)
  • 4: обозначение "E", за заземяване на разширение
  • 5 и 6: за препращане на сигнала чрез линейна товарач b и a (внимателно обратен ред срещу терминалите за вход на сигнала!Да се)

Ако искате да свържете тае, вие основно се нуждаете само от връзката 1 и 2. Ако вътрешната линия трябва да продължи да продължи към други тае, вие също се нуждаете от свързващи полюси 5 и 6. 3. и 4. Връзката обикновено не е необходима и сега е пропусната в тае също често пропуснати.

Кои вени са правилните?

Повечето кабели за полагане на телефон са 4-ядро, или. имам 2 двойни вени. Който виси заедно, че най-често срещаните телефонни кутии също са само тези две двойни вени - 2 за входа на сигнала и евентуално. 2 за препращане на сигнала - нужда. След DNI VDE 0815, кабелите са покрити със следните цветове:

  • La (вход за сигнала): червен
  • Lb (вход за сигнала): черен
  • B2 (препращане на сигнала): жълто
  • A2 (препращане на сигнала): бяло

С кабели за полагане на телефон с повече от 2 двойки двойки, двойките се усукват един с друг. При двойката на сигнала, A-вената е червена и B-телния син. За всички други двойки ядро, бяло и B-тел на 2. Двойка жълто, на 3. Зелено, на 4. кафяв и на 5. черен. От това, защото този цвят се повтаря.

Винаги се нуждаете от A-вената на първата двойка на основата към 1., B-проводниците до 2. Connect. Ако трябва да се извърши сигнал към продължаващата линия, закрепете BMGER на двойката за пренасочване на сигнала в терминал 5 и A-тел в терминал 6.