Поставете килим върху килим за дълъг период от време

Като цяло, разбира се, е възможно да се постави нов килим върху съществуващ. Ако трябва да се използват изолационните свойства и евентуално еластичността на стария килим, трябва да се обърне специално внимание на постоянното закрепване. В някои случаи предварителното отстраняване често е най-доброто решение.

Фиксация и влага

Има два ключови фактора, които трябва да имате предвид, когато полагате килим върху съществуващия килим. Както при полагането на PVC върху килим, закрепването е от решаващо значение. Килимовата купчина има свойството да образува гладка контактна повърхност и по този начин да води до образуването на вълни в килима, който лежи над нея. Трябва да се използват подходящи мерки за закрепване, за да се предотврати плъзгането на килима.

  • Прочетете още - Полагане на килим плаващ или залепен за ламинат
  • Прочетете още - Полагане на килим хлабав или залепен за плочки
  • Прочетете също - Полагане на килими свободно с фиксиране на ръба

Вторият решаващ фактор е чистотата без остатъци на стария килим, използван като опорна повърхност. Ако всички органични материали не са добре почистени, точно до корените на купчината, под новия килим може да се образува плесен и гниене. Друга предпоставка е килимът да е напълно сух, поради което е важно да се осигури нормална до ниска влажност в помещението при полагане.

Частично отстраняване

Всеки, който иска да постави килим на мокет, поради цената за премахване или караницата да се отърве от него
Ако искате да избегнете лепилото за килими от замазката, можете да изберете и частично решение.

Със съблекалня за килими е относително лесно да премахнете старите килими. Тъй като оптичните аспекти не играят роля, трябва да се "оголи" само плосък слой. С подходящата настройка на дълбочината на устройството, по време на фрезоването се създава гладък слой, който предимно отстранява влакната, но поддържа пяна тялото на стария килим. По този начин частично може да се използва изолационният ефект на стария килим и не е необходимо премахване и почистване без остатъци.

Изисква се пълно опаковане

За да се гарантира, че новият килим е постоянно на мястото си, новият килим или плочки от килим трябва да бъдат залепени по цялата повърхност. Фиксирането на килима в определени точки или полагането му свободно не е достатъчно в почти всички случаи. Решетка от самозалепваща лента с плътно око с лепящи рогозки, поставени в отделните полета, може да е достатъчна в по-рядко посещавани помещения.

Съвети и трикове Когато се съмнявате, винаги изчаквайте килима да изсъхне напълно, в противен случай новият килим ще се заключи във влага, което определено ще доведе до плесен и гниене.