килим - цените и примерите

Да се ​​запази нов килим на ръба е невероятно евтино. Това обаче обикновено се прилага само ако килимът също е закупен от една и съща компания. В противен случай може да има различни надценки и високи разходи за доставка.

Наоколо - дължината се брои

Всеки стартиран метър се брои за изчисляване на цената. С много дълги килими, като например рамка за легло или стълба, няколко метра могат да се съберат.

  • Прочетете също - Изрязване на килим
  • Прочетете също - Почистване на килими с прости домашни средства
  • Прочетете още - Килими с шампоан: ефективно и дълготрайно почистване

Много компании предлагат две различни цени за свързване на метър. Единият се отнася за килимите, които са закупени там, а другият за техните собствени килими.

Тон на тон - изборът на цветове

Фирмите за килими обикновено оковават ръба в сянката, която основно има килимът. Мнозина дори отказват контрастен цвят по изрично желание на клиента. Рискът е твърде голям за компанията, че клиентът ще иска да върне килима, когато види работата в натура.

Интернет и корабоплаване

Ако килимът е закупен в Интернет, цветът може да се различава леко от това, което се показва на екрана. Ако искате да предотвратите това, трябва да имате изпратена цветна проба от килима, преди да имате големи, скъпи килими в къщата, които не съвпадат по цвят.

Някои компании дори предлагат своите килими безплатно до определена ширина. Въпреки това човек трябва да обърне голямо внимание на качеството на килима.

Разлики в цените

Тъй като цените в мрежата се различават значително, взехме златната среда и изчислихме нашия общ преглед на разходите на 3,00 евро на метър. Но има и оферти само за 1,95 евро и, както винаги, отклонения в горната част, които дори взимат над десет евро на метър.

Общ преглед на цената
1. Килим за всекидневна 2,50 х 4,00 метра - 12 метра 36 евро
2. Килим за трапезария 3,00 х 3,00 метра - 12 метра 36 евро
3. Кухненски бегач 1,00 х 3,00 метра - 8 метра 24 EUR
4-ти. Офис / стая за гости 2 килима всеки 1,50 х 2,50 метра - 16 метра 48 EUR
5. Килими за баня 0,80 х 1,20 метра - 4 метра 12 EUR
6-то. Тоалетна за гости 0,60 х 0,80 метра - 3 метра 9 EUR
7-ми. Бегач по коридора 1,20 х 5,00 метра - 13 метра 39 евро
8-ми. Спалня 2 броя 0,80 х 2,00 метра и 0,80 х 3,60 метра - 21 метра 63 EUR
обща сума 267 EUR
Съвети и трикове Не се заблуждавайте от нашия пример за изчисление за цялата къща, от една страна това са само килими и килими, които не достигат до стената, така че все още се изисква под-под. От друга страна, това е чисто верижната цена без килима. Едва ли обаче някой ще оборудва къщата си изцяло с верижни килими.