килим под ламинат

Килимите винаги са изключително популярни. Въпреки това, най-добрият килим не трае вечно и трябва да бъде заменен в някакъв момент. За много хора това означава възможност за добре дошли да опитате напълно различен подови настилки. Това може да бъде, например, ламинат, защото алтернативата на дървения под е станала все по-важна поради техническия прогрес от последните години. Често възниква въпросът дали килимът не може да остане право под ламинат. Дали се препоръчва да оставите килима под ламинат, ще разберете.

Не всеки съвет е добър

Ако старият килим трябва да бъде заменен, днес много домашни подобрения използват интернет първо, за да разберете за различните подови настилки, широко. За съжаление, не само много ценна и полезна информация може да бъде намерена в интернет. Със сигурност може да се случи, че един или друг потребител се сблъсква, предполагали съвети, че не трябва да има предвид. Това включва, например, че винаги има хора, които искат да напуснат килима под новия ламинат.

Снимка продукт цена
1 Oleetoy етаж защитен мат черен, офис стол подложка 120x90cm - за ламинат, паркет,... 35,46 EUR Купете в Amazon
2 Klinoo | Защита на почвата Мат Прозрачен | Офис стол подложка | Устойчив на надраскване | Мляко бяло | Произведено в... 29,90 EUR Купете в Amazon
3 Idedités ъгли килим, нехлъзгане 8,22 EUR Купете в Amazon

Доводите понякога са дори очевидни и преди всичко звучат изключително привлекателни.

  • Няма работа с лифтовото разкъсване на стария килим
  • Няма разходи за обезвреждане
  • Използвайте като въздействаща звукоизолация
  • Използвайте като топлоизолация
  • В резултат на това дори пари за отделен удар и топлоизолация

Всъщност тези аргументи са примамливи. Но вместо многобройните предполагаеми предимства скоро ще бъдат частично масивни недостатъци.

Инсталационните техники на ламинат говорят срещу него

Много ламинатни подове трябва да бъдат залепени. Дали е за предпочитане залепен ламинат, също зависи от размера на стаята. Това е, че е още по-добре, ако ламинатът е залепен. Който работи на килима, но изобщо не.

Снимка продукт цена
1 Oleetoy етаж защитен мат черен, офис стол подложка 120x90cm - за ламинат, паркет,... 35,46 EUR Купете в Amazon
2 Klinoo | Защита на почвата Мат Прозрачен | Офис стол подложка | Устойчив на надраскване | Мляко бяло | Произведено в... 29,90 EUR Купете в Amazon
3 Idedités ъгли килим, нехлъзгане 8,22 EUR Купете в Amazon

Свойствата на килима са предимно неблагоприятни

Често се поставят килими, защото са толкова красиви пухкави и меки. Но това ще бъде фатално, когато килимът трябва да остане под ламинат за кликален (както и жлеб и пролетни системи). Защото ламинатът може да даде. Така ламинатът се огъва с всяко натоварване - например, за да въведете точка. Вече в много кратко време ламинатните съединения са разкъсващи. Ако имате много лош късмет, само самата ламинат, защото този материал не е предназначен за такива гъвкави товари.

Домакинство и акари под ламинат

С много тънък килим с много твърда опора, както е случаят, например в много килимни плочки (включително каучук вместо пяна пластмаса, този риск не се случва непременно. Въпреки това, този килим все още е достатъчно мек под покритието, така че ламинатът да се поръси. Има движения на изпомпване. Гръжната и къщата се транспортират под ламинат, но и отново. В допълнение, това е отлично хранително вещество за прах.

Ако застрахователната компания заменя стария килим

В допълнение, можете да направите и вашата домакинска застраховка да се движи чрез сметката. В клаузите на един жилищен съвет може да стои, че само първата подова настилка се заменя, например при повреда на водата. В случай на килим под ламинат, първият паркет ще бъде старият килим, а не очевидният ламинат.

По-добре, нито един килим, останал под ламинат

Поради тези причини трябва да се въздържате от напускане на стария килим под ламинат. Върху съответното въздействие и топлоизолация (например от корк), ламинат е перфектен. Той е част от настилката, а не на първия етаж. Вашият ламинат ще остане в дългосрочен план и също така хигиенично безупречен.

Съвети и трикове в дневника на House ще намерите многобройни елементи за самостоятелно полагане на ламинат. Включително много специфични теми като полагането на дърво или друго под земята.