изрязан килим

С няколко съвета и трикове, изрязването на килим може да стане прецизно и лесно. Няма значение дали килимът лежи свободно, фиксиран в определени точки или залепен по цялата повърхност. Препоръчва се предишен период на почивка на килими.

Изчислете щедро

След измерване на стаята, общият размер на килима трябва да бъде планиран и изчислен. Ако се изискват повече от едно непрекъснато парче, трябва да се вземе предвид и посоката на зърното, която може да присъства. Външните размери трябва да се основават на най-отдалечените външни ъгли на стената плюс надвес.

  • Прочетете също - Полагане на килими върху килими за дълго време
  • Прочетете също - Осветяване на килима чрез почистване
  • Прочетете също - килим или ламинат?

Надвесът трябва да се изчисли с поне десет сантиметра от всяка страна, така че общо най-малко двадесет сантиметра. Обикновено са необходими по-големи надвеси, поне от една или две страни, тъй като размерите на листа често не съвпадат с необходимите площи.

Нарежете килима правилно, без риск

  • Възможно двустранно тиксо
  • Възможно е лепило за килими
  • Килим нож или резачка
  • Метална или дървена лента

1. Запишете основните размери

Измерете външните краища на помещението и винаги разглеждайте най-големите разстояния като основно измерение.

2. Разстелете килима

Разстелете килим и облегнете меко заоблените надвеси над стените.

3. Оставете си почивка

Оставете килима да почине няколко часа, с естествени влакна, за предпочитане през нощта. Килимът се аклиматизира и изглажда.

4. Предотек

Съкращават всички надвес около около десет сантиметра надолу. В правилния ъгъл в района на ръба на килима, сега трябва да зададете точни изрези.

5. Страници и ъгли на вдлъбнатини

Измерете нишите и маркирайте линиите за рязане отстрани на издатините, камини, ъгли и други в стаята, стояща зидария. Нарежете само ръбовете, които са под прав ъгъл към повърхността на килима.

6. Затворени вдлъбнатини

Отоплителни тръби или други затворени вдлъбнатини приготвят ги с рязане до маржа на килима.

7. Нека почивка

Нека килимът остане след изрязаното отново време.

8-ми. Крайна култура

Плъзнете вълните и височината на килима и поставете металната или дървената лента върху кръстосаните ръбове към стените. Използвайте лентата, за да натиснете възможно най-правоъгълно в килима. Започнете зад бара и направете напречното сечение.

Съвети и трикове Винаги работете твърде щедро, а не прекалено стегнато. Прикрепването е визуално непривлекателно и съкращаването винаги е възможно.