режещи килимни плочки

Килините са много пестеливи детайли, които могат лесно да бъдат нарязани. В зависимост от модела за полагане, намаленията на ръба или диагоналните секции са необходими. С прилагането на здрава и права рязане, изработена от метал или дърво, лесно е възможно. Важно е ориентацията на флора в някои видове килими.

Нарежете слой пяна или смола, аклиматизиран

По принцип рязането на мокетни плочки е подобно на процеса на рязане на плочки от PVC. Отделните панели, които са снабдени с подложка от пяна, или долните страни, „остъклени“ със смола, могат да бъдат отрязани с конвенционален килим или нож с малко усилие.

  • Прочетете също - Как да изрежете килимите правилно
  • Прочетете още - Лепене на мокетни плочки в кръг или Г-образна форма
  • Прочетете също - плочките за килими обикновено могат да бъдат премахнати на ръка

Преди полагане на мокетни плочки те трябва да се аклиматизират, което означава, че е трябвало да са в помещението, където ще бъдат положени, поне 24 часа. Рязането трябва да се извършва непосредствено преди полагане, за да не се получат никакви допустими отклонения, свързани с материала и по този начин неточности.

Необходими работни инструменти

За рязане на мокетни плочки се изисква следното:

  • Рулетка или правило за сгъване
  • Маркираща писалка или креда
  • Килим нож или резачка
  • Права режеща лента от метал или твърдо дърво
  • Подложка за рязане като дървена дъска или гумена подложка

Подравнете и изрежете отгоре

В случай на много къси плочки килим, като филц, обикновено не се разпознават разпознаваеми направления на линиите. В случай на средни и високи варианти на купчината, трябва да се провери посоката на купчината. След това килимните плочки се завъртат съответно, преди да се определи пътя на рязане. Това подравняване най-често се забравя с два или повече цветни шаблона за полагане, като например проверен шаблон.

След измерване и маркиране на двете точки на ръба с писалка или креда, режещата лента се поставя върху двете маркировки. Плочката лежи по гръб и под изрязания ръб има дъска или гумена подложка. Подложката трябва да бъде най-малко осем инча широка, за да се предотврати плъзгането на килима настрани.

Когато правите изрязването, е важно да натиснете силно върху режещата лента, която от една страна фиксира плочката на килима, а от друга позволява безопасно насочване на острието без подхлъзване. В случай на плочки за килими със средни и дълги купчини, може да е препоръчително да се премахнат влакната над режещия ръб.

Съвети и трикове Меката четка с естествен косъм може да бъде от практическа помощ при определяне на посоката на линията и премахване на влакна, които стърчат над режещия ръб.