премахване на лепилото за килими от замазката

Ако лепилото за килими продължава упорито върху замазката или изобщо не отстранява залепния килим, предимно се препоръчва мощно отстраняване на машината. В редки случаи лепиловите остатъци са водоразтворими и могат да бъдат остъргвани след накисване с шпатулата.

Подходящи типове машини

Ако старата лепила с килими не може да бъде отстранена от замазката или само милиметри от замазката, подходяща машина трябва да бъде привлечена в полза на здравето, спестяванията и работното време. Три типа машини се считат за електрически помощни средства:

  • Прочетете още - Нивелираща смес върху лепилото за килими
  • Прочетете също - Премахване на лепилото за килими от PVC настилки
  • Прочетете също - Токсичност на лепилата за стари килими

Машинки за сваляне на килими / ръчни стриптизьори

Начинът, по който работи машината за отстраняване на килими, е смес от шлайфане, рязане и фрезоване. Подходящ е за премахване на килими с пяна и съответните остатъци от лепило върху замазката. Килимът не трябва да се отстранява преди събличането, тъй като устройството премахва цялата конструкция на килима, включително остатъците от лепило. Съблекалката за килими не може да става за килим, който е залепен към мрежата назад, тъй като използваното лепило не може да бъде отстранено чрез техниката на отстраняване. Трябва да се направи тест преди дългосрочно отдаване под наем на килимарка.

Дискова шлайфмашина / ръчна шлайфмашина

В повечето случаи дисковият шлайф е най-добрият избор за довършване на замазката. В допълнение към високия си капацитет за отстраняване, той също е достатъчно нежен към замазката, когато се използва правилно. Обикновено колкото се може повече килим се отстранява грубо от пода и след това се използва шлифовъчната машина с телено приспособление за шлифоване. След отстраняване на всички остатъци от лепило за килими, замазката се заглажда с решетъчно закрепване на шлифовъчна мрежа. Магазините за железария и магазините за мебели предлагат подходящо оборудване за заем.

Фреза

Някои дискови шлифовъчни машини се наричат ​​още машини за реновиране или фрезоване на пода. Принципът на работа на фреза обаче се различава от плоското хоризонтално отстраняване на процеса на смилане. В фрезовата машина режещата ролка, снабдена с повече или по-малко фини зъби, се върти над замазката. В подробния изглед фрезоването е подобно на отчупването и отрязването на остатъците от лепило за килими. Относително голямата приложена сила може да се използва само върху стабилна замазка и бетон. Много конвенционални замазки се чупят и напукват при използване на фреза.

Съвети и трикове Носете защита за дишането и очите за всички дейности, включващи премахване на лепило за килими. Няма такова нещо като упорито лепило за килими, което да не генерира токсични изпарения и частици мръсотия, когато се шлайфа.