Боядисвайте плочите на терасата - те ще изглеждат като нови

Старите сиви плочи на терасата правят мрачно, недодялано впечатление. Но полагането на нови панели за това също е преувеличено. По-добре и по-лесно е просто да боядисате плочите на терасата съответно. Тук показваме за какво да внимаваме.

Боя за бетон или каменна глазура

Предварително трябва да решите дали искате да промените цвета на терасните плочи с дишаща глазура или да нанесете пълноцветно покритие, за да покриете всичко. По-късно боядисването може да стане леко хлъзгаво, ако вали.

 • Прочетете още - Полагане на гранитни плочи за тераса
 • Прочетете също - модели на полагане на плочи за тераса - преглед
 • Прочетете също - Терасови плочи - кои са подходящи?

Боядисайте плочите на терасата в цвят стъпка по стъпка

 • Почистващ препарат за бетон
 • Цвят на тераса камък по ваш избор
 • Валяк с пяна с телескопична дръжка
 • Лента на художника
 • Шлайфмашина / ъглошлайф (48,74 евро на Amazon *)
 • чистачка под високо налягане
 • Скрубер
 • кофа

1. Почистването е много важно

Дори и с напълно нови бетонни плочи, трябва да извършите цялостно почистване преди боядисване. Най-добрият начин да направите това е да използвате препарат за почистване на бетон и препарат за високо налягане. След боядисване на плочите на терасата обаче, вече не трябва да използвате почистващата машина с високо налягане.

2. Грубост бетонни плочи

Ако искате да боядисате бетонна плоча директно, например на покривна тераса или таван на мазе, за да я използвате като покритие за тераса, трябва да загрубите малко тази бетонна повърхност. Ето как цветът може да се свърже.

3. Оставете да изсъхне след почистване

Ако времето не съдейства, трябва да разпределите градинските мебели на почистената тераса и след това да покриете цялата тераса с фолио. Поради мебелите филмът не лежи директно върху бетона, за да може повърхността да изсъхне по-добре.

4-ти. Маскиране

Тръбите и канализациите, но също така и дограмите на прозорците, които граничат с района ви, трябва да бъдат маскирани с бояджийска лента като предпазна мярка.

5. Боядисване на плочите на терасата

Можете да настроите валяка с пяна според размера на тялото си с телескопична дръжка. Това дава възможност да се работи, без да се навеждате. Не работете навсякъде, а по-скоро на редове през терасата. По този начин можете да видите по-добре къде сте били и дали е нанесена достатъчно боя.

Може да се наложи втори слой. Най-добре е да разгледате отблизо резултата, след като той изсъхне и не забравяйте да прочетете инструкциите на производителя.

Съвети и трикове Инструкциите на производителя посочват дали трябва или може да боядисвате боята няколко пъти. Във всеки случай трябва да прочетете тези инструкции много внимателно, тъй като времето за сушене също е много различно и трябва стриктно да се спазва.