Нанасяне на термомазилка като топлоизолационен материал

Топлоизолационната мазилка или термомазилката ви предлага множество предимства. Може да се обработва ръчно с малко усилия, допринася за доброто регулиране на влагата в сградата и подобрява вътрешния климат. Може да се приложи по най-различни причини, както вътрешно, така и външно. Прочетете тук как се обработва.

Нанесете правилната подготовка, преди да нанесете термо мазилка

Както при всички останали видове мазилки, важна е добрата подготовка на мазилката. Преди да нанесете термомазилка, трябва да се уверите, че тя е чиста, суха, без прах, стабилна и не водоотблъскваща. Трябва също така да се уверите, че няма изцветяване и че по стените няма повече свободни части. За лесна обработка трябва също да прикрепите или да използвате ъглови скоби без ръжда върху всички ъгли и ръбове на открито. заменете тези. Можете също да използвате ъглови ленти от гипс на закрито.

  • Прочетете също - термо мазилка с правилната дебелина или. Нанесете дебелина
  • Прочетете още - термо мазилка като топлоизолация в интериора
  • Прочетете също - правилно нанесете мазилка от синтетична смола с добри свойства

Бележки относно обработката на мазилката

Термомазилката трябва да се смесва с вода точно според инструкциите на производителя. Моля, обърнете внимание на времето за смесване, което обикновено е между три и пет минути. Не смесвайте материала с други продукти. Ако е необходимо, проверете дали зидарията трябва да бъде добре навлажнена преди мазилка. След като тези приготовления са направени, можете да нанесете термомазилката върху стената с мистрия и да я отлепите с навлажнена дървена плоскост. Материалът може да бъде обработен до няколко сантиметра в една работна стъпка. Моля, обърнете внимание и на следната информация по време на употреба:

  • Обърнете внимание на температурата в стаята, материала и повърхността. Температурите в никакъв случай не трябва да са под пет градуса по Целзий.
  • Пресните измазани повърхности трябва да се поддържат влажни най-малко два дни.
  • Трябва да се уверите, че има добра вентилация.
  • Избягвайте прякото излагане на топлина върху измазаните стени.

Най-добре е да следвате инструкциите на производителя

Винаги следвайте инструкциите за обработка на съответния производител, за да можете да завършите работата успешно и да получите желания резултат. След като материалът е нанесен и достатъчно време за изсъхване (вижте също инструкциите на производителя), можете да нанесете още един слой фина мазилка върху термомазилката и например да я боядисате, след като тя изсъхне.