Използвайте термична мазилка разумно за външни площи

Външната мазилка има за задача да предпази стените от влиянието на атмосферните влияния и в идеалния случай да осигури подходяща топлоизолация. За да направите това, той трябва да има достатъчна дебелина на слоя. Термичната мазилка е един такъв материал, който ви дава много предимства. В много случаи може да се използва и за външни стени без никакви проблеми, ако имате предвид няколко неща и оставите професионалистите да свършат работата.

Защитете външните стени и ги изолирайте по подходящ начин

Външните стени трябва да бъдат добре защитени от елементите. Никаква влага не трябва да прониква през стената, така че външната мазилка трябва да е устойчива на атмосферни влияния. Външните мазилки обикновено се правят на два слоя, състоящи се от скрита и довършителна мазилка. В зависимост от състава на основата може да се наложи да се нанесе грунд. Външните стени също могат да бъдат защитени от атмосферни условия и проникване на влага с термо мазилка, тъй като този материал е подходящ както отвътре, така и отвън. В зависимост от производителя може да се използва за голямо разнообразие от видове основи, може да се обработва машинно и повишава температурата на повърхността на стената.

  • Прочетете още - термо мазилка като топлоизолация в интериора
  • Прочетете още - Обемна мазилка като плътна мазилка за сутеренни стени
  • Прочетете още - Putzgrund като грунд за декоративна мазилка

Какво трябва да се има предвид при обработката на термомазилка

Термичната мазилка е универсален продукт, който може да се използва върху голямо разнообразие от основи. В зависимост от продукта са възможни дебелини на нанасяне между 20 и 80 милиметра (многослойни). Прилагана като външна изолация, термомазилката предлага защита срещу топлина през горещите летни месеци и осигурява относително постоянна температура на повърхността. Когато обработвате обаче, трябва да имате предвид няколко неща:

  • Както при другите видове мазилки, трябва добре да подготвите външните стени. Разхлабените компоненти трябва да бъдат добре отстранени, както и други примеси, които влошават адхезията на материала.
  • Обработката трябва да се извършва машинно, за да се постигне бърз напредък в строителството и да може да се нанесе материалът в рамките на времето за обработка.
  • Работата може да се извърши само при достатъчно високи температури от поне пет градуса по Целзий, какъвто е случаят с други материали.
  • Отвън работата се извършва най-добре от професионалисти, за да се получи добър резултат и добра топлоизолация.
  • За да може изолацията да работи правилно, цялата къща трябва да бъде адекватно изолирана, за да осигури приятен климат в стаята и адекватна изолация вътре.