Премахване на дълбоко дъно от прозорците на прозореца

Всеки, който предварително обработи стена с дълбок грунд преди тапети или боядисване, не бива да смени ролята на художника твърде смело. Тъй като грундът не само прониква дълбоко в стената, но и там, където случайно се разлее. Все още можете да го свалите сравнително добре от стъклата.

Ако дълбоката почва попадне върху стъклата на прозореца

Ако стената трябва да бъде боядисана, обичайните мерки за защита на помещението са част от нея по навик. Бояджийското фолио и маскиращата лента просто вървят с кофата за боя и валяка за боядисване. По време на подготвителното грундиране понякога се пренебрегва защитата от разлив на пода, мебелите, ключовете за осветление, прозорците и вратите. Особено с непигментирани дълбоки грундове (4,81 евро на Amazon *), много художници смятат, че са в безопасност, когато става въпрос за повреда от разлив.

Но Tiefengrund е труден. В крайна сметка грундът на основата на смола е проектиран да проникне дълбоко в стената и да се утвърди там. Използва се за затваряне на порите на силно абсорбиращ подматериал за стена, за да се предотврати увреждане от влага като плесен. В същото време той също така укрепва повърхността на стената и подобрява адхезията между стената и материала за полагане.

Силата на проникване на Tiefengrund може да бъде фатална, ако грундовата работа се извърши твърде небрежно. Защото там, където петна от емулсия излизат извън стената, е трудно да се измъкнат отново. Особено текстил като завеси, килими и тапицирани мебели, както и дървени мебели и подове трябва спешно да покриват с фолио и креп лента внимателно.

На Windows умерено проблематични

Върху твърди, минерални повърхности с гладка, твърда повърхност, като мраморни прозорци или стъкла, отстраняването на дълбочината базови остатъци е все още сравнително лесно. Но дори и тук се нуждаете от инструменти за умения и съвпадение. Например:

  • Ceranfeldschaber
  • гуляй
  • Универсален детергент
  • Отстраняване на лепило

Въпреки че дълбочината базови петна са отговорни на прозореца, но все още повърхностно. Следователно и поради относително устойчивото стъкло от стъкло, можете първо да се преместите тук механично.

Вариант е скрепер за домакинското керамично поле. За да избегнете драскотини в стъклото обаче, поставете го под равен ъгъл и не го изтласквайте твърде брутално напред. Много домашни майстори се кълнат в простия метод с гумата.

Химически можете да се справите с дълбокия грунд с обикновен универсален почистващ агент или средство за отстраняване на остатъци от лепило или други разтворители на основата на въглеводороди. Просто нанесете с кърпа и изтрийте след кратко време на излагане.