животни, които могат да се движат в тавана

Има цял ред животни, които се чувстват комфортно в тавана. За съжаление, много от тях се счупват много и някои все още огромен Радау. Има обаче изключения, които не могат да се чуят или видят или дори са полезни. Освен че обезпокояват и унищожават, хигиенните аспекти също играят роля.

Често неизбежно, изселване

Сред посетителите на животни на тавана има и такива, които трябва да бъдат прогонени от съображения за безопасност. Много животни са активни през нощта и издават удивителен шум, понякога с часове.

  • Прочетете също - Идентифицирайте и прогонете животните на тавана
  • Прочетете също - Защо OSB панелите могат да развият плесен на тавана
  • Прочетете също - бръмбарите на тавана могат да бъдат предвестници на колапс

Хищници на тавана

В случай на нападение, в идеалния случай винаги се консултирайте с най-близкия лесовъд или ловец, тъй като животните са предмет на ловния закон.

Подвидът миша невестулка обикновено се среща в невестулката. Най-малкият хищник, живеещ в света, е активен предимно през деня и по здрач. Хищникът ловува пилета, мишки, гризачи и плъхове. Това е доста незабележим тавански жител, който няма апетит за изолация, дърво или кабели. Труповете и останките на плячката могат да се превърнат в проблем.

Пустата е гризач и прилича на голяма мишка. Активен през нощта, той е може би най-шумният съквартирант от всички.

Енотът е хищник и е трудно да се отървем от него. Това е едно от екзотичните животни, което не може да се отглежда без разрешение. Като диво животно може да реагира агресивно и неконтролирано. Нощните животни хапят силно с почти всеки материал.

Гризачи

Класическите, мишките, се появяват в различни количества и присъствие. Те са активни през нощта и могат да хапят изолационни материали, но не е нужно. В отделни случаи те могат просто да бъдат игнорирани.

Плъховете ядат всичко в големи количества. Срамежливите гризачи са умни и пренасят много болести.

Катерици и прилепи

Катериците са дневни и предимно вегетарианци. Те почти не се забелязват на тавана и ядат само собствените си ядки.

Прилепите почти могат да се чуват само при влизане и излизане по здрач. Понякога те хленчат и скърцат тихо. С изключение на относително малки следи от екскременти, те не причиняват вреда и поддържат тавана без насекоми.

Съвети и трикове Ако успеете да се примирите със съществуващите обитатели на животни на тавана, обикновено ще имате спокойствие от новодошлите. Относително безобидни жители за първи път като катерици, някои мишки и повечето невестулки обикновено държат нови селища далеч.