Съвети за закупуване на бетонни плочи

Когато купувате бетонни плочи, можете да избирате от много различни цветове и структури. Тук ще намерите общ преглед на разходите, с които трябва да се съобразите за коя оптика и текстури.

Различни цветове без структура

Бетонните плочи се произвеждат в стандартни цветове, които се създават чрез добавяне на цветни пигменти. В допълнение към "естествения " светло циментово сиво, има около пет нюанса на сивото, които се простират в антрацит. Циментовите сиви бетонни плочи варират между дванадесет и 15 евро на квадратен метър, други сиви тонове и стандартни цветове като червено, бежово, жълто или синьо струват до двадесет евро.

  • Прочетете също - бетонни плочи за градината
  • Прочетете също - Общ преглед на цената за бетонови пиедестали
  • Прочетете също - бетонни плочи за терасата

Предлагат се цветни бетонни плочи с допълнително обработени повърхности. Ръбовете на бетонните плочи, които се отрязват под ъгъл от 45 градуса, скосите, се предлагат от повечето производители без или само с много малко доплащане. Разликата в цената, когато купувате бетонни плочи, може да възникне от размера на зърната на бетона, което придава на повърхностите по-голяма грапавост.

Усъвършенстване със структура

Ръчната обработка на повърхностите е много различна по отношение на усилията и резултатите. Измитият бетон се произвежда чрез измиване на несвързан бетонен слой и се продава между 15 и 25 евро на квадратен метър. В същия ценови диапазон има отливки по повърхността, които се създават от съответните вложки в отливката. Оптиката напомня на пясъчник или шисти.

По-специално, шиферният ефект може да бъде подобрен чрез четкане с диамантена четка. Тази сложна обработка води до цени на квадратен метър до петдесет евро. Ако се смесят отломки от естествен камък или повърхностите са огнени, цената на квадратен метър се повишава до над петдесет евро.

Цени на избрани доставчици (към 2013 г.)

Бетонни плочи
Сива скална структура, огнена и импрегнирана 50 x 50 x 5 cm beton-geyer.де 58 EUR / кв.м
Антрацит гладък 50 х 50 х 5 см feiter бетон.де 17 EUR / кв.м
Груб открит инертен бетон 50 x 50 x 5 cm лицемерно-бетонни продукти.де 14.20 EUR / кв.м
Измит бетон бял цимент фин 50 х 50 х 5 см лицемерно-бетонни продукти.де 16,50 EUR / кв.м
Сив пясъкоструен с гранит 40 х 40 х 5 см betonwerk-ruehl.де 29,80 EUR / кв.м

Транспортните разходи могат да се увеличат

При закупуване на бетонни плочи, освен голямото тегло на бетона - плоча тежи между тридесет и петдесет килограма - устойчивата на удари опаковка повишава и транспортната цена. Колкото по-сложно се обработват повърхностите, толкова по-чувствителни са те по време на транспортиране и допълнителните разходи за това се увеличават.