Съвети за естествен паркет

В зависимост от вкуса и личните си убеждения много хора искат възможно най-естествен паркет. Това изключва запечатването с лак за паркет и в зависимост от вашето мнение залепването не се разбира като близко до природата. Естественият паркет се обработва само с естествени материали като масла, восъци или сапуни.

Предимно голям паркет

Ако се разбира, че под естествен паркет се разбира изцяло нанасяне на лепила, изборът на превръзки за полагане е ограничен. В случай на мозаечни паркети и изправени ламели, малките и тънки дървени пръчки обикновено са слепени странично, в противен случай те няма да развият достатъчна стабилност на повърхността.

  • Прочетете също - Купете бял паркет - Съвети и доставчици
  • Прочетете също - разходите за шлайфане на паркет
  • Прочетете също - цени за полагане на паркет

Има малки ивици паркети, нарисувани върху хартия, които са фиксирани с естествена смола. В случай на големи паркетни подове, като корабен под, други паралелни връзки, паркет от рибена кост или дъска, отделните елементи могат да се преплитат механично, използвайки технология на езика и браздата. За тази цел трябва да се направят подходящи фрези, които изискват минимален размер на отделните части на паркета.

Твърди и нелекувани

Под почти естествен паркет трябва да се разбира напълно необработен масивен паркет, който съответно е включен в категорията със същото име от повечето производители. Когато правите селекцията, е важно да осигурите дълго време за съхранение и да изясните произхода на дървесното растение.

За да запазите естествения характер, когато купувате грижите и запечатвате масла или восъци, трябва да се уверите, че получавате чисто натурални продукти. Съществуват и системи за грижи сред масла и восъци, към които са добавени разтворители. Поддръжката на естествен паркет е по-сложна от тази на конвенционалния под.

Актуални оферти

Естествен паркет
Дъска от масивен дъб Паркет близо до природата.де 38,90 EUR / кв.м
Дъска от масивна дървесина лиственица Паркет близо до природата.де 29,90 EUR / кв.м
Дъска от масивна дървесина скандинавски смърч Паркет близо до природата.де 13,90 EUR / кв.м
Многослоен предварително готов паркет, омазан орех Паркет близо до природата.де 43,70 EUR / кв.м

Предлага се и естествен предварително завършен паркет

Точно както при по-малко естествения дизайн на паркет, налични са сглобяеми паркети с предварително смазани елементи. Бамбуков или корков паркет също се предлага както необработен, така и в сглобяема форма.

Съвети и трикове Близостта до природата не се изразява само в използвания краен продукт и неговото третиране. Особено в областта на тропическата дървесина трябва да се обърне внимание на естественото добиване на дървесина, тъй като е доказано, че някои обезлесявания необратимо унищожават много стари тропически гори.