Съвети за закупуване на основни камъни

Има известно объркване на термините, когато става въпрос за основни камъни - под "основен камък " може да се разберат различни видове за много различни цели. Тук можете да разберете какви са това и за какво да внимавате при покупка.

Основен камък: един термин, много камъни

В конструкцията на черупката се използват фундаментни камъни за изграждане на комин - там, както подсказва името, те формират основата на комин. Предлагат се в различни диаметри.

  • Прочетете още - Фондация с основни камъни
  • Прочетете още - Фондация за защита на личните данни
  • Прочетете също - Фон дьо тен за повдигнато легло

Но фундаментните камъни могат да бъдат и бетонни камъни, които се използват като фундаментна точка, например под дървени градински къщи или дървени тераси.

И не на последно място, понякога същият термин се използва за камъни от шал в строителството на изба. Там обаче те служат като зидарен кофраж, който се запълва с бетон след изграждането на зидарията. Правилното наименование всъщност би било камъни от шал - но името основни камъни се чува отново и отново за този вид кухи камъни.

Правилният камък за правилната цел

Така че, особено когато купувате, винаги трябва да обръщате голямо внимание на това, което ви се предлага. Цените на трите вида камъни също са значително различни и не можете да правите нищо с грешни камъни за какъвто и да е вид употреба.

Цени на избрани доставчици (към 2013 г.)

Основни камъни (комин)
Schiedel SIH 18 L основен камък диам. 18 см строителство.де 17.02 EUR / бр
Schiedel SIH 25 L основен камък диам. 25 см строителство.де 30.01 EUR / бр
Основни камъни (други)
Основен камък за тераси 22 х 22 см, бетон primagartenshop.де 6,95 EUR / бр
Шал камък 17 х 50 см lusit.де 1,85 EUR / бр

Какво да търсите при покупка

На първо място, разбира се, върху правилния вид камък - както вече споменахме, нищо не може да се направи с грешни камъни. Когато се изгражда комин, фундаментните камъни трябва, разбира се, да съответстват на структурата на черупката, както по отношение на носещата способност, така и по отношение на размерите.

При фундаментните камъни за тераси и градински къщи обикновено нямате проблем с бетонни камъни - едва ли има толкова големи разлики в носещата способност, че използването на камък не би било възможно.

Планът за строителство е определящ за фундаментите на сутерена - тук съответните кофражни блокове, които трябва да се използват, са предписани от съответния строител.

Съвети и трикове Можете да използвате и обикновени бетонни тротоарни плочи като основен камък под дървена тераса или по-малка градинска навес.