Съвети за закупуване на плочи на шисти

Плаките са все още популярен материал за покриви, така и за защитата на фасадата, като естествен материал, те също имат много специални качества. Важното при закупуване на плочи за плочи можете да прочетете тук.

Шисти - издръжливост от векове

Шисти вече се използва за невероятно дълго време - и има издръжливост, която може да звъни в продължение на много векове. В много исторически сгради, които стоят от половин хилядолетие, фасадите от шисти обикновено трябва да се ремонтират, защото ноктите са ръждясали. Никой изкуствен продукт не може да се конкурира с такава издръжливост.

  • Прочетете също - Съвети за лесната и оптимална грижа за плочите от шисти
  • Прочетете също - с един поглед цени за плочи от шисти
  • Прочетете също - Пирони за нокти за правилно закрепване

Днес естественият шисти рядко идва от Германия, в много случаи идва и от Далечния изток, където трудоемкият добив не води до толкова висока цена на дребно. Качествата на шисти са различни, в зависимост от депозита. Високата издръжливост е гарантирана както при глинените шисти, така и при всички видове маслени шисти, само външният вид е малко по-различен.

Шисти за покриви и фасади

Има различни плочи от шисти за покрива и за фасадната облицовка - или с форма на пчелна пита, или правоъгълна, в някои случаи се срещат и други форми, но те са по-рядко срещани. Покриването работи просто чрез припокриване на закрепване и заковаване.

Цени на избрани доставчици (към 2013 г.)

Шисти от шисти
Шаблон за шисти, перфориран строителство.де 1,67 EUR / бр
Шисти от пчелна пита, перфорирани, 20 х 20 см строителство.де 1,67 EUR / бр
Шисти от шисти
Правоъгълник от шисти, неперфориран, 20 х 20 см строителство.де 2,86 EUR / бр
Плоча от шисти като увеселителен съд, 12 х 12 х 1 см фината маса.де 1,75 EUR / бр

Какво да търсите при покупка

Ако искате сами да направите фасада от шисти, трябва да бъдете внимателни при изчисляване на количеството: В зависимост от вида на покритието, изискванията за материал тук могат да бъдат много различни, като при покрива разликите в количеството понякога са дори по-големи, защото на покрива винаги трябва да се адаптира към съответния покрив. Следователно трябва предварително да определите точните количества.

Съвети и трикове Обикновено рядко се оказвате в положението да режете шисти - но ако го направите, най-добрият начин да го направите е традиционният метод на покрива: с длето и чук. Това създава и декоративните линии. Машините за шисти са друга опция, която понякога се използва и от покривачите.