Направете таблицата по-висока - някои интересни решения

Правилната височина на масата - във връзка с правилната височина на седалката - винаги е необходима за удобно и без умора седене. Но когато масата е малко прекалено ниска, добрият съвет често е скъп. Разберете какво можете да направите в тази публикация.

Определете правилната височина

Има няколко много прости правила за това, както за масата за хранене, така и за бюрото, където височината трябва да се регулира още по-точно според собствения ви размер на тялото.

  • Прочетете също - Маслете или лакирайте масата?
  • Прочетете също - Намажете или намажете масата с маса?
  • Прочетете също - Оптималната височина на масата за работното място
Височината на таблицата определя отклонения
Трапезна маса 30 см над височината на седалката малък размер на тялото до 27 см, голям размер на тялото до 34 см
бюро за писане Височина 185 см: 77 см на всеки 5 см отклонение в размера на тялото, винаги има 2 см отклонение във височината на масата

Направете таблици по-високи

Има няколко начина да вдигнете твърде ниска маса. Целеви увеличения са възможни чрез:

  • Удължете краката на масата
  • Увеличете рамката на таблицата
  • прикрепете допълнителен плот на масата

Удължете краката на масата

Дърводелец или стругар може да направи винтово удължение за краката на масата за измерване. Тези удължители просто се завинтват на дъното на масата и го увеличават с желаното количество. Цената зависи от усилията и изискванията за дърво за тези винтови блокове. Особено подходящ за висококачествени трапезни маси.

Увеличете рамката на таблицата

Ако плотът на масата може да бъде премахнат от така наречената рамка на масата (заобикалящия панел между краката на масата), можете също да повдигнете рамката, за да повдигнете плота на масата. В повечето случаи обаче това отнема много време. Особено подходящ за по-малки трапезни и помощни маси.

Прикрепете допълнителен плот на масата

За да компенсирате твърде ниска височина, можете просто да прикрепите допълнителен плот на масата върху оригиналния плот на масата. Това има още едно предимство, особено при бюрата: старият плот на масата след това служи като допълнително място за съхранение и по този начин осигурява повече пространство и ред на новопроектираната повърхност на бюро.

Прикрепете ролки

Мебелите се предлагат на различни височини между 35 и 125 мм в зависимост от версията. Те обикновено са евтини за получаване и доста лесни за сглобяване, дори ако няма крака на масата (бюра). Чрез внимателен подбор на размерите на ролките, таблиците могат лесно да се променят по височина. Уверете се, че колелата могат да бъдат заключени и че имат правилната товароносимост.

Съвети и трикове Регулируемите по височина бюра са най-добрите по отношение на ергономичността. Като правило те могат да се регулират между 62 и 82 см височина и следователно могат да бъдат оптимално адаптирани към всякакъв размер на тялото.