таблица за печат - кои възможности са?

Повърхностите на масата са сред силно напрегнатите дървени повърхности в домакинството. Както можете най-добре да ги запечатате и да ги защитите, и какви предимства и недостатъци имат индивидуалните възможности, прочетете в този пост.

Възможности за повърхностно уплътняване

По принцип има четири различни възможности за защита на повърхността:

  • Прочетете и таблицата за защита - имате тези възможности
  • Също така четете - маса Pimpen - модерни възможности
  • Също така четете - изпрати таблица - кои възможности са?
  • Масла
  • Восък
  • Твърд маслен восък
  • Лакер

Всяка от тези възможности има своите предимства и недостатъци. Поради това трябва да бъдат обсъдени подробно по-долу.

Масла

За маслена дървесина, има различни масла. Общата черта на всички дървени масла е, че е по същество естествени продукти.

Маслата проникват дълбоко в дървото, защитно около дървесните влакна и след това бавно се втвърдяват (в ленено масло около няколко седмици). Това създава най-тежка защита около дървесните влакна, което е много ефективно.

Приятно е с масло освен това, че тя е значително подобрена и засилва естественото дърво и приятно усещане при докосване на повърхностните листа .

Недостатък

Маслата могат да се прилагат само за нелекувана масивна дървесина. Лакираните, восъчните или лакираните маси вече не могат да бъдат смазвани, освен ако повърхностният слой не бъде напълно шлифован предварително .

След омазняване отново не могат да се използват нито лакове, нито бои, тъй като слой от масло обикновено вече не може да бъде изцяло шлифован (той е проникнал твърде дълбоко в дървото, за да е възможно).

Восъци

Восъците предлагат само повърхностна защита; меките восъци също могат да се омазнят при малко по-високи температури. Твърдите восъци (като восък от карнауба) предлагат много добра защита за повърхността, също срещу влага и петна. Те стават много твърди и издръжливи, но все пак значително по-малко от слой боя.

Восъци с твърдо масло

Восъците с твърдо масло са смес от восък и масло и следователно осигуряват много добра защита, която съчетава предимствата на двата агента.

Ясни палта

Лакираната повърхност губи естествеността си, но защитата е много ефективна и трайна. В много случаи закупените мебели от масив са фабрично покрити с тънък слой прозрачен лак.

Съвети и трикове Използвайте само бои на водна основа без разтворители за вътрешна употреба. Това ще намали замърсяването в къщата и ще избегне изпаряването на вредни или опасни вещества като ЛОС, разтворители или формалдехид.