Съкращавайте равномерно краката на масата

Едва ли някой не знае забавната или дори отчаяна картина, когато скъсяването на краката на масата не води до равномерен резултат. Процесът, известен като рязане на дължина на езика на дърводелеца, зависи от точността на всяка работна стъпка: фиксиране, измерване, маркиране, подготовка на инструменти, трион или рязане.

Работете на обърната маса

Преди краката на масата да се съкратят на едно парче, от съществено значение е да се провери прилепването на закрепванията. Всяка връзка, която не е 100% сигурна, неизбежно ще доведе до неправилни резултати, дори при точни измервания.

  • Прочетете също - Свързване на крака на масата заедно
  • Прочетете също - колебания на масата - какво да правите?
  • Прочетете също - Фиксирайте краката на масата трайно и стабилно

За съкращаване масата се поставя от страната на главата. Полезно е да балансирате хоризонтално положение с нивелир. Всеки отделен крак на масата първо трябва да бъде измерен като чек. Ако дължините са идентични на милиметъра, измерването може да започне и от горната страна на краката на масата. Важно е да се измерват най-малко две, за предпочитане три или четири страни на всеки крак на масата. По този начин се забелязват неточности в отделната опорна повърхност на краката на масата.

Фаски и митри

Ако краката на масата са наклонени или наклонени към надстройката на масата, този наклон или митра трябва да се спазва при скъсяване. Ако измерването и последващата маркировка се вземат отгоре, трябва да се направи маркировка около целия крак на масата.

С наклонен крак на масата, винаги трябва да пилите или режете отгоре надолу. Подходът се извършва от страната на най-високата маркировка и движението на машината или инструмента винаги е "надолу".

Прецизност в детайлите

В почти всички случаи, ако масата не се поклаща, след като краката на масата са скъсени, причината са нередности в срезите на краката на масата. Няколко фактора намаляват риска:

  • Вземете предвид количеството материал, отстранено при рязане или рязане. Всяка маркировка трябва да започне или над или под линията.
  • Използваните инструменти трябва да бъдат проверени за накланяне на затегнатите режещи средства като трион.
  • При проверка на резултата трябва да се вземат предвид неравностите в пода като възможна външна причина.
Съвети и трикове Ако въпреки всички грижи не можете да постигнете еднородност, особено в отделните долни страни на краката на масата, можете да подадете, смилате или решетка. Защитните крачета от филц, които могат да бъдат залепени, също се оказват непрофесионална, но ефективна помощ. Предлагат се с различна степен на твърдост.