титанов или неръждаема стомана?

Преди да закупите нов часовник или закупуване на сватба, често възниква въпросът дали неръждаемата стомана или титан е по-добрият материал за доброто парче. Тук искаме да се сблъскаме с титан и неръждаема стомана, за да видим кой материал е наистина устойчив на надраскване и по-лек от другия.

Титан срещу неръждаема стомана - устойчивост на надраскване

Много гласове във форумите означават, че титанът е устойчив на надраскване от неръждаема стомана. Въпреки това, опитът на други потребители във форумите говорят леко противоположен език. Съобщава се от надраскани титанови часовници и пръстени. Въпреки това, по-скоро трябва да приемете, че титанът е малко устойчив на надраскване от неръждаема стомана.

  • Също така четете - Anodize Titanium
  • Прочетете също - Добрата неръждаема стомана е идеална за храна
  • Прочетете също - Теглото на типичните компоненти от неръждаема стомана

Наблюденията обаче могат да бъдат изцяло субективни впечатления, които също се подсилват от по-тъмния цвят на титана. Други гласове посочват обработката на повърхността като причина за по-лесното надраскване. По мнение на потребителите, земните повърхности са по-склонни да бъдат надраскани, отколкото полираните, гладки повърхности, изработени от титан. Така че не можахме да намерим окончателно изявление по този въпрос. Следователно ориентацията при покупка трябва да ви даде цвета на метала, който ви харесва.

Цветова схема

Неръждаемата стомана не може да бъде трайно оцветена. Титанът, от друга страна, може да бъде снабден с оксиден слой чрез анодиране в различни цветове. Този слой едва се отлепи отново дори при външни влияния. По природа обаче титанът изглежда малко по-тъмен и не толкова лъскав, колкото неръждаемата стомана с висок гланц. Подценяването е по-вероятно да бъде създадено с титан в висококачествен ръчен часовник.

Титан срещу неръждаема стомана - Тегло

Що се отнася до теглото, титанът явно изпреварва неръждаемата стомана. Това означава, че е почти половината от теглото в сравнение с неръждаемата стомана. Тази разлика в теглото може да бъде доста забележима при голям мъжки часовник. Часовник, изработен от неръждаема стомана, винаги ще направи малко тежко, масивно впечатление.

Съвети и трикове Ако страдате от алергии, решението между титан и неръждаема стомана е много ясно. Неръждаемата стомана също рядко причинява алергии, но титанът е още по-чист и предлага дори по-малко алергени от неръждаемата стомана. Ето защо титанът се използва предимно в медицинската технология за голямо разнообразие от инструменти и импланти.