Полиране на титан - създаване на нов блясък

Много бижута или часовници от титан са снабдени със специално прозрачно оксидно покритие, така че драскотините да не се появят толкова бързо. Но очевидно и този слой не трае вечно и много потребители се оплакват от драскотини и драскотини в титаниеви бижута или титаниев часовник. Как можете отново да полирате повърхността, изработена от титан, до блясък, ние показваме тук стъпка по стъпка.

Полиране на титан - домашни средства

Съществуват и прости домашни средства за полиране на титан. За малко по-дълбоки драскотини това е нормална гума за ученици, от която трябва да използвате синята страна за полиране. Пастата за зъби често се споменава като често срещано домашно средство за полиране. Ако става въпрос за сатенена или матова повърхност, можете да възстановите драскотина с остра кухненска гъба като Scotch Brite.

нашата препоръка

Dremel 684 аксесоари за полиране, за многофункционални инструменти, комплект с 20 аксесоара за почистване и...
14,90 EUR Към продукта

Полски титан стъпка по стъпка

  • Полираща паста (22,49 евро на Amazon *) (зелена)
  • Полираща машина
  • памук
  • Ултразвукова машина

1. Нанесете полираща паста

Първо трябва да се приложи полиращата паста. Ако имате машина за полиране, можете да поставите малко мазило от полиращата паста върху нея. В противен случай памучните кърпи винаги са добри за полиране или нанасяне на пастата.

2. полиране

Ако имате особено дълбоки драскотини по бижу, първо трябва да полирате тези зони. Тук често трябва да полирате няколко пъти, докато не се отстрани забележима драскотина. Това разбира се е по-лесно с полираща машина, но приятни резултати могат да бъдат постигнати и с мека памучна кърпа и малко търпение. Когато всички ясни драскотини са премахнати, трябва напълно да полирате отново цялото бижу, така че да създадете равномерно сияйна повърхност и вашето бижу да изглежда като ново.

3. Ултразвуково почистване

Ако имате възможност да използвате ултразвуково устройство, можете да го използвате, за да почистите детайла отново след полиране. Това също така кара последните остатъци от лака да изчезнат. Трябва да настроите устройството на около 40 до 50 градуса и след това да почистите бижуто или да наблюдавате около половин минута.

нашата препоръка

KWB 4854-20 комплект полираща паста, 2 броя
6,49 EUR Към продукта Съвети и трикове Винаги пазете старо памучно спално бельо. Спалното бельо може лесно да бъде разкъсано на удобни парцали. Те са не само идеални за полиране на титан или други бижута, парцалите са полезни и в работилницата на домашни майстори. Можете също да го използвате, за да проверите нивото на маслото в колата си.