Запазвайте звука правилно, докато работите и за кратко време

Едно от най-хубавите неща на глината е, че тя не се разваля. Той обаче реагира на дехидратация и бързо става твърд. За да се намали изпарението и да се запази обработваната глинеста маса за по-дълго време, помагат малки и евтини мерки. Изборът на място за съхранение също допринася за запазване на еластичността.

Навлажнете отново влажната кърпа

Общото и основно изискване за меката, работеща глина е да се поддържа балансът на течностите колкото е възможно повече. Най-простото и очевидно средство е влажна кърпа, която поддържа глината влажна. Физически влажността на кърпата трябва да доведе до "насищане " на звуковата среда. Водните молекули не могат да избягат.

  • Прочетете също - Оцветяване на сурова глина навсякъде
  • Прочетете също - Боядисвайте глината, за да бъде непрозрачна и трайна
  • Прочетете също - Глината за печене ускорява сушенето

Тъй като самата влажна кърпа е засегната от изпаряване и изсъхване, тя трябва да се навлажнява редовно. Идеалният помощник е бутилка с воден спрей, с която кърпата се напръсква от двете страни около половин час. Така наречената влажност на мъглата е желателна.

Избор на място за съхранение

Кърпата не само намалява директното изпаряване, но и предпазва от влиянията, стимулиращи изпарението. Теченията и топлината са основните фактори, които ускоряват изсъхването на глината. Следователно работната зона не трябва да се нагрява прекомерно. Местата за съхранение над нагреватели като перваза на прозореца са неподходящи.

Когато работите с глината навън, сенчестите и безветрени работни места са изгодни. Работоспособното състояние на глината може да се запази за няколко часа с влажна кърпа. Добър помощник за сушене на завършен глинен предмет е гипсокартонът. По-бързо отстранява водата от глината. Това е контрапродуктивно като запис за съхранение по време на работа.

Съхранявайте една нощ или повече

Границата между задържане и съхранение на глина е течна. Ако трябва да се оцени острата обработка, пластмасовата втулка е полезна до влажната кърпа. Мекият тон се формова в масивна форма като топка или плоча. След опаковане в мократа кърпа той е увит в пластмасова торба.

Мухъл се създава само от външно влияние или органично замърсяване в звука. Почистване на тона отвън и използването на чиста пластмаса. Първият слой за опаковане, изработен от свежа свежест филм, това е.

Съвети и трикове Ако имате отделни остатъци от обработка и изходен материал, натиснете останките в оставащия блок. Това намалява формоленето в допълнение.