Изгаряне на глина у дома в камината или пожарна цев

Човечеството изгаря глинени съдове повече от хиляда години. Преди изобретяването на пещите, камините са били използвани за изгаряне на глина в дома. Печка на дърва или пожарна цев са все още добри и вълнуващи възможности за изпичане на суровини и бисквити и днес. Конвенционалните температури на печката не са достатъчни.

Необходими температури

При изгаряне на глина температурата е най-малко 800 и обикновено около хиляда градуса по Целзий. Конвенционалните кухненски печки с максимални стойности до 300 градуса се провалят. Тези, които не могат или не искат да си позволят специална пещ, могат да поставят и използват камина.

  • Прочетете също - при изгаряне на глина е необходимо да имате висока температура
  • Прочетете още - Обработка на глина в съдове и скулптури без изгаряне
  • Прочетете също - Оцветяване на сурова глина навсякъде

Затворените печки за изгаряне на дърва генерират достатъчни температури в зависимост от горивото. Пламъците на дървения огън достигат до 1100 градуса, дървената жарава се развива около 800 градуса. Въглищните брикети осигуряват температури на отгряване до 1300 градуса. В исторически план се използва така нареченият огън на открито, вид контролиран лагерен огън. Това е възможно само ако има голям парцел земя с подходяща камина.

Време на задържане и дозиране на топлината

Най-голямото предизвикателство е да се контролира огънят както по отношение на температурата, така и по отношение на времето. По принцип суровото или бисквитеното изпичане на глина е разделено на пет фази:

1. Остатъчно изсъхване до 140 градуса
2. Загряване до 600 градуса
3. Сток до 800 до 1000 градуса
4-ти. Време на задържане при температура на изпичане (шест до осем часа)
5. Фаза на охлаждане

За да се придържат към фазите, така че глината да е изгорена правилно, се изискват познания за горивата по отношение на тяхното поведение при горене и температурно развитие.

метод

Когато е запалена печка на дърва или пожарна цев, вид "сламен огън " първо трябва да осигури първоначално отопление. Тъй като това пълно изсъхване на глината отнема няколко часа, огънят трябва да се поддържа изкуствено малък. Огромното е подходящо огнево средство.

С контролирано товарене и разтоварване на дърва за огрев, температурата може бавно да се увеличи до 600 градуса за допълнителни часове. За постигане на крайната температура на съхранение се добавят дървесни или лигнитни брикети. Трябва да се внимава да се гарантира, че жаравата се развива равномерно.

Като цяло, суровият или бисквитеният огън с огън се нуждае от около 18 часа контролирана грижа за огън и пламък и подходящо складирано гориво.

Съвети и трикове За остъкляване на глина ви трябват температури около 1200 градуса. Повечето печки не могат да постигнат тази височина.