totgebirth: причинява, симптоми и помощ за засегнатите родители

Четири от 1.000 бременност завършват в Германия с фалшиво или мъртво раждане. Какво точно означава, че родителите намират помощ и какво трябва да знаете, да речем тук.

Когато детето умира, още преди да се роди, това е невъобразимо ужасно преживяване за родителите. Но какво правите, когато някой умре официално, все още не съществува? Едва ли някой говори за темата за раждане и спонтанен аборт, сякаш можеш да го направиш. На първо място, родителите на така наречените "звездни деца" изискват много помощ и подкрепа.

Да ви дам първи преглед на темата, ние изясняваме най-важните въпроси относно темата за времето.

Какво точно е мъртво раждане?

Лекарите говорят за мъртвото раждане, ако най-малко 500 грам дете няма признак на живот след раждането му, така че нито сърцето бие, нито пулсираше пъпната връв или дишане. Колко напреднал е бременността, не трябва да се разглежда. Тежи дете по-малко от 500 грама, които говорят лекари на спонтанен аборт.

Какви са причините за мъртво раждане?

За мъртво раждане може да има различни причини, например

  • Недостатъчна на бебето през плавателен или възел в пъпната връв,
  • чрез доставка на кислород,
  • чрез инфекция или
  • Поради малформация на детето.

Не винаги е очевидно какво е довело до смъртта на детето.

За някои родители, следователно може да бъде полезно да имате нейното дете. Тази възможност винаги съществува и само родителите решават дали искат да ги вземат. За идеята, че човек може да бъде вина при смъртта на детето, използва много родители на звездни деца. За да задушат тази мисъл в зародиша, медицинската оценка на смъртта на детето може да осигури образование и да изложи дълга.
Понякога родителите се сблъскват с трудното решение, за да решат съдбата на тяхното неродено дете. Често това е така, когато лекарите диагностицират сериозна малформация и детето извън утробата не би било или само да оцелеем за няколко часа. Ако родителите решат да продължат бременността, смъртта на нероденото дете е предизвикана от медицинска намеса.

Има симптоми за мъртво раждане?

За да се гарантира здравето на майката и детето по време на бременност, бременните жени трябва да възприемат всички предпазни разследвания. За съжаление, въпреки редовните назначения, може да се случи, че детето умира в утробата. Симптомите, които предполагат, че животът на детето може да бъде в опасност:

  • Липсващи движения на детето за дълъг период от време
  • Кървене
  • Силна болка в долната част на корема или. в долната част на гърба

Бременните жени трябва да отидат при лекаря в тези знаци. Това определя чрез ултразвук, независимо дали сърцето на детето все още бие. Ако не може да се открие сърцебиене, а също и кръвта на пъпната връв, детето е починало в утробата.

Как е мълчаливо раждане?

Лекарят отбелязва смъртта на детето, или. Ако смъртта му беше предизвикана чрез медицинска процедура, тя обикновено се ражда по естествен начин. Милостта, наричана и безшумна раждане, може да бъде инициирана с помощта на лекарства. Лекарите и акушерките обаче съветват родителите на звездни деца да чакат естественото внедряване на труд, когато детето не страда от инфекция и няма здравна заплаха за майката.
Не е задължително необходимо детето да се роди в болница. Ако майката стои акушерка и настоява за здравословни рискове, тя може да донесе мъртво дете на света у дома или в родното място.
Очакването на естественото вмъкване на труда има преди всичко психологически причини. Има родители на звездата на детето, за да се справят със смъртта на детето си. Отнема известно време, докато родителите могат да приемат загубата си. Този път, така кажете лекарите, трябва да се сбогувате точно от детето си.

Защо е роден мършав, разбира се?

Първата мисъл за много жени, които трябва да знаят, че детето им е умряло в стомаха, е детето на детето възможно най-скоро чрез секция Caisa, най-добре при обща анестезия, от тях. Мисълта за естествено раждане изглежда е абсорбираща и жестока.
Затова лекарите и акушерките правят първата траурна работа и обясняват родителите, че е важно да се получи детето по естествен начин. Самото раждане е стъпка от траур. Тъй като с раждането се освобождават различни хормони, които майката може да помогне да се каже сбогом. Експертите са убедени, че жените могат по-добре да обработват мършав с помощта на естествено раждане психологически и физически. Ето защо естествено раждането е по-добре за майката, защото с цезарово сечение към скръбта и емоционалното натоварване ще бъдат добавени и физическа болка от белега.
След раждането, дори след мъртво дете, тялото на жената произвежда кърма. Това може да бъде предотвратено лекарство. Жените също могат да решат естествено да се разграничат. Това също може да бъде част от траурната работа.

Какво се случва с мъртво бебе след раждането?

До 80-те години е било често да се отстрани детето веднага след раждането на родителите. Тотбертен бяха табу и майки не бяха позволени да видят децата си след раждането. Влизането в семейната книга не беше възможно.
Днес самите родители могат да решат дали искат да видят и докоснат детето си. За много звезда дете родителите е точно важно да се каже сбогом. Имате възможност да привлечете детето си, да правите снимки и да събирате последните общи спомени. Дори крак и отпечатъци на бебето са възможни по искане на родителите.
Много клиники имат за родители, чието дете е смъртоносна, за да се сбогуват с допълнителна стая, в която получават достатъчно време. Ако вече има деца, това може да помогне на цялото семейство, ако имате възможност да се сбогувате.
Ако родителите са готови, погребален институт поема транспорта на детето.

Законно за раждане на зъба

Законът предписва, че една трета се отчита не по-късно от три дни след раждането в службата по вписванията. След това родителите получават свидетелство за раждане, ако желаят името на детето, със смърт. Децата, родени срещу 500 грама, трябва да бъдат погребани по германското право. Децата, които тежат по-малко, могат да бъдат погребани.
Майката е достъпна и след затваряне на майчинската защита. Дори майките на звездните деца имат право на най-малко осем седмици за защита на майчинството след раждането. Ако е допълнително преждевременно раждане, защитата на майчинството се удължава до 12 седмици. В допълнение, майката има право на все още не взета грижа за майчинство преди раждането (максимум 6 седмици). Защитата на майчинството след смъртта е максимум 18 седмици. Ако една жена би желала да работи преди края на майчинството и не говори за това от медицинска гледна точка, тя вече може да възстанови професията си три седмици след раждането.

Къде намирате помощ след мъртво раждане?

Жените и мъжете често се различават с траур след мърдната ми. Това е важно и за двете, но вашата среда не избягва темата и стойки, както и настрана. Да бъде само че роднините, познати и приятели трябва да бъдат информирани за случилото се.
Акушерката, която всяка жена има право след раждането, й помага особено в спалнята. Тя стои с отговори и опит и може да даде ценни съвети, за да си възвърне, например, с което жените трябва да се справят с това, чието дете вече е починал преди или при раждането. За жените, които трябваше да изпитат мъртва раждане, не трябва да участват в "нормален" курс за реорганизация. Има частни курсове за пенсиониране, за жени, които са преживели същото. Също така обменът с тях може да помогне главно на майката.
Професионалната помощ на консултантски центрове, пастори и психолози също са на разположение на засегнатите родители. Например, федералната асоциация организира сираци родители и тъбните братя и сестри в Германия Е.В."Помощници и контактни лица наблизо, предлага възможност за обмен с други засегнати и информират за начините за справяне с скръбта.

Кога можеш да забременееш след мъртва раждане?

Лекарите съветват да чакат за бременност най-малко половин година, преди да забременеете отново, защото тялото трябва да може да се възстанови от цялото напрежение. Но тази препоръка се отнася до чисто физическата конституция.
За родителите, чието дете е било, физическото състояние е вторично. Важно е за вас да се чувствате напълно готови за нов опит. С обновена бременност, за мнозина, страхът върви ръка, че същото може да им се случи същото и новото дете може да умре. Но е важно родителите да се решат и положително са изправени пред обновената бременност.
Когато родителите на една мършавство се чувстват готови за нова бременност, е доста индивидуален. Трябва да вземете толкова много време, колкото ви трябва.

Swell:

  • Федерален център за здравно просветление
  • Betanet - Beta Institut Не-доставчик GmbH