Монтирайте трапецовидния лист върху градинската къща

Със своя характерен профил, трапецовидната ламарина е декоративна облицовка на покрива. Предлага се и в различни цветове. Така че можете да накарате градината си да привлича вниманието. Инсталирането също е лесно.

Покрийте градинския навес с трапецовидна ламарина

Покриването на градински навес с трапецовидна ламарина не е особено трудоемко, но изисква няколко различни стъпки.

Нуждаете се от:

  • улук
  • входящ лист на улука и ъглови ъгли
  • ъгъл на стреха
  • следите от ламарина
  • покривало на билото
  • Инструменти и закрепващ материал: ламаринени калай или прободен трион с метален трион, акумулаторна отвертка, самопробивни винтове с уплътнение и евентуално. Калоти

Подгответе покрива

Покривът трябва да бъде покрит с покривни дъски и покрит с покривен филц (16,48 евро на Amazon *). Също така трябва да сглобите улука. След това можете да започнете с ламаринения покрив.

Закрепете входящия лист и скобата на канала

Първо, монтирайте входящия лист на улука върху стрехите. Той насочва дъждовната вода в дъждовния улей. След това монтирайте ъглите на ръба на краищата на фронтона. Сега ръбът на покрива е завършен.

Затегнете ламарината

Следва ламарината. Поставете го на върха на билото и го измерете. Той трябва да покрива около 1/3 ширината на улука. Ако листът не е достатъчно дълъг, използвайте две ленти, припокриващи горната част с около 20 см. Поставете гумена уплътнителна лента там, където металът се допира. Сега изрежете мрежата по размер. Това работи най-добре с ламарини за калай, но също и с прободен трион с метално острие.

След това завийте първия ламарина със самопробивни винтове (това са винтове с бормашина и уплътнение под главата). Би било идеално, ако го закрепите с помощта на повдигнати перли, т.е. завинтване през "планините ". За да направите това обаче, ви трябват и така наречените куполи. Монтажът на дълбоки перли е по-лесен (в "долините "). За това използвайте само къси винтове.

Поставете следващия лист до първия. Той трябва да се припокрива по дължина поне с една перличка ("гребен на вълната "). След това завийте двата листа заедно в припокриването. Продължавайте да правите това, докато покривът се покрие.

Монтирайте капака на билото

Трябва да покриете билото, за да не може водата да се стича по билото на покрива. Капакът на билото обикновено се състои от отделни ламаринени плочки, които трябва да се припокриват (налични са маркировки). Завивате билните плочки по краищата в повдигнатите перли на трапецовидната ламарина (за това ви трябват по-дълги винтове). Вероятно ще трябва да изрежете и последната тухла по размер.

алтернатива

В описания случай завийте трапецовидния лист директно върху покривния филц. Като алтернатива можете да прикрепите напречни летви към покривния филц и да прикрепите трапецовидния лист към тях. Това означава, че покривът се проветрява по-добре.