трапецовиден лист за навес - монтажна инструкция

Трапезоидният лист може да се използва за голямо разнообразие от цели - като закрила за гледане, като покритие на стената и преди всичко като покрив. За дадена навест е бързо, леко решение, което можете да се монтирате.

Трапецовиден лист за покрив на навес

Монтажният трапецовиден лист на покрива на навес е доста лесен, трябва да следвате конкретна процедура. В допълнение, имате нужда от следните материали и инструменти:

  • Ламела
  • Трапецовиден лист
  • Сондажни винтове с уплътнение
  • Уплътняваща лента
  • Вероятно. Ъглов лист и запечатващ материал
  • безжичен
  • Калай срязване или мозайка с метален трион

Монтирайте най-новото

Тук приемаме, че навес вече стои, така че поддръжката и Rafter вече са налице. Тогава ширината идва на поредицата. Има два начина: сглобявате брояч на гредите и след това има траектория, или прикрепяте трапецовидните листове без отпадъци. Последното е достатъчно за навес. Заредените ламели трябва да имат разстояние около 50 cm един на друг. Това създава подконструкцията за листа.

Монтиран трапецовиден лист

Тъй като отделни метални плочи са по-малки от целия покрив на навес, трябва да използвате няколко плочи. Те започват в долната част на покрива и завиват първия ред чинии. За да направите това, използвайте специални винтове с бормашина и уплътнение под главата. Те имат предимството, че те не трябва да пробиват листа. Дупките, причинени от винтовете, са затворени от уплътнението.

Направете няколко листа долния ред, трябва да го монтирате така, че да се припокривате около перлата (това е начинът, по който се нарича квадратният профил на планината). Това е важно за никакъв дъжд под покрива. Когато припокриването наблюдава посоката на вятъра: когато припокриването е "отворено", водата може да влезе, когато вятърът го кара. Следователно тази отворена страна трябва да бъде на вятъра, обърната.

След това монтирайте следващите листове. Нека това се припокрива около 20 cm. Важно е, че те запечатват мястото на двете листове, насложени. За това купувайте специални уплътнителни ленти. Между другото: покривът има тенденция по-малко от 10 °, трябва да използвате две уплътнителни ленти. 2 cm далеч от ръба на долния лист, вторият, така че горната част е все още почивка. С ъгъл на наклон над 10 ° разширява уплътнителната лента.

Прекоп и връзка за стена

Също така покрив от навес изисква канавка, която да позволи на водата да тече (поради тази причина покривът трябва да бъде поне леко наклонен).

Ако сте израснали навес директно в къщата, трябва да създадете връзка с стена между трапецовидния метал и стената. Ще намерите специални ъглови плочи. Стенната връзка запечатва. Използвайте източника и без силикон, ако е възможно.