Закупуването на използвана трапецовидна ламарина си струва да се помисли

Трапецовидните листове могат да служат като материал за стени и покриви, те са евтини и лесни за полагане. Използваните трапецовидни листове са алтернатива, но има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид и да се вземат предвид преди покупката.

Изборът на материал

Ако търсите материал, който да покрие вашата градинска къща или навес за автомобили, искате евтин материал. Малките признаци на износване, драскотини или цветни дефекти най-вече нямат никакво значение

 • Прочетете също - Евтината алтернатива за покривно покритие е закупуването на трапецовидна ламарина
 • Прочетете още - Покрив от трапецовидна ламарина
 • Също прочетете - трапецовиден лист с руно поема кондензацията

В този случай използваните трапецовидни клокове са начин за запазване на разходите. Но преди решението за покупка трябва да обърнете внимание на няколко точки, така че да не правите грешка. От една страна, трябва да знаете няколко неща за листата, от друга страна, ситуацията на пазара също обмисля.

Свойствата

Трапецовидните листове получават стабилността си през трапецовидната форма. Предимствата са в капацитет за ниско тегло и натоварване. По отношение на огъня и звукоизолация, листата имат доста недостатъци. Материалът е устойчив на корозия от специално покритие. Допълнителни специални лечения поддържат кондензация или укрепване на кондензацията като защита от шум.

В допълнение към тези знания, разбира се, трябва да знаете къде е подходящ материал. Покривът и стенният материал се различават в силата или повърхностната структура. По отношение на цвета, различните възможни цветове RAL отговарят на почти всички желания.

Евтиното не винаги е добро

Производителите често предлагат 2. Избор на трапецовидни листове, които имат само зрителни дефекти и са неизползвани. Те се доставят предварително нарязани и не са по-скъпи от използваните трапецовидни листове.

Съвети за закупуване на употребявани трапецовидни листове

 • Проверете дали дължината на листовете е достатъчна.
 • Погледнете внимателно пукнатините и вдлъбнатините.
 • Листовете, огънати през профила, вече нямат никаква стабилност.
 • Проверете отворите за пробиване и ръбовете за петна от ръжда.
 • Вземете предвид транспорта.

Цени и оферти от частни и търговски доставчици

Цената за употребяван трапецовиден лист е около 2, - евро / кв.м и достига до 10, - евро.

 • В ebay.de предлагат както търговски, така и частни доставчици на използвана ламарина.
 • дърводелец трапецовиден лист.de има 2. Избор на трапецовидни листове на ниска цена.
 • трапецовиден ламарина muenker.com предлага 2. Качество по избор, но неизползвано.
Съвети и трикове Ако сте закупили употребявани трапецовидни листове, запечатайте изрязаните ръбове със специална боя за ремонт. Дори малки повреди могат да бъдат отстранени с него, предотвратявайки образуването на ръжда.