тъжна истина: тази снимка показва най-трагичния проблем в нашето общество

Всички държат вашия смартфон във въздуха, но по-голяма дама прави нещо съвсем различно...

Повечето от нас притежават смартфон и също така го използват за всеки случай. Едва ли всичко, което не правим с смартфона. Особено когато става въпрос за снимане, това е просто практично. Най-накрая искаме да държим специални моменти и едва ли някой носи цифров фотоапарат с него.

Но в тълпа от хора, които го правят веднага, може би не можем да разберем колко луд е това поведение - докато не вземем някой. И това прави тази впечатляваща снимка, фотографът Джон Бландинг пое филма премиерата на новата холивудска ивица "Черна маса".

Какво виждаме тук? На пръв поглед, просто огромно количество филмови фенове, които ентусиазирано притежават смартфони във въздуха, за да държат момента, в който звездите на новата холивудска лента влизат в червения килим. Но само на втория поглед пада върху това сред тях е човек, който не прави: възрастна дама разчита на парапета и гледа на събитията с спокойна, щастлива усмивка.

Също така за тази по-стара дама, със сигурност е специален момент - но вместо да го виждате за малък екран, тя преживява го със собствените си очи. И че нещо си струва да се спомене през това време, казва повече от достатъчно - или?

Подобна тема може да бъде намерена в тази статия за фотоапарата "Смъртта на разговора".

Също така в Gofeminin: най-красивите цитати от Далай Лама