Аларма за тенденция: маска на листа! Какво трябва да знаете за новото оръжие за чудо на красотата

кой би си помислил? Кожата на лицето може да бъде розова и мека като бебешкото дъно.

Те отдавна са хит в Южна Корея, превзеха САЩ бурно и също така се откриват все по-често в германските шкафове за красота: листовите маски. Листните маски са тънки кърпи, които са напоени с интензивен серум. Можете да го поставите върху кожата като маска за до 20 минути и voilá: меката, розова бебешка кожа отдолу е готова.

Ако също мислите да дадете шанс на листовите маски, ние сме събрали за вас това, което трябва да знаете предварително!

Листова маска: така я прилагате

Маските за чаршафи се предлагат индивидуално опаковани в малки торбички и вече са изготвени така, че да прилягат идеално на лицето. Всичко, което трябва да направите, е да извадите кърпичката от опаковката, да я поставите на лицето си, да изчакате 15-20 минути и след това можете да премахнете кърпичката и дори не е нужно да измивате останалата част от серума от лицето си, тъй като често е достатъчно да потупате останалата част.

На теория звучи лесно, но на практика може да е малко сложно, ако искате да продължите с ежедневието си. Много от маските са толкова хлъзгави, че просто се плъзгат от лицето ви, когато сте в изправено положение. Затова е препоръчително да легнете, докато носите маската, и да си позволите малко почивка.

Така работи маската на листа

Маските са направени от целулоза, която е напоена с високо концентрирани вещества за грижа. Ако приложите маската към лицето, тези тъкани за грижа могат да проникнат в кожата. Тъканта инхибира изпаряването на съставките на водна основа, докато нагрява топлината едновременно и по този начин се отварят порите. Активните съставки могат да проникнат толкова по-дълбоко в кожата и да ги поддържат по-интензивно. Така че непосредственият ефект на деликатната, изгладена кожа е обяснена на толкова много жени кълнати.

Маска с незабавен ефект

© Instagram / Chrissytigen

Много жени оценяват листовите маски за тяхната непосредствена и висока ефикасност. Дори звездите обичат корейската красота, така че Instagram наводнена с листови маски селници. Много известни личности - и ние не говорим само за жени - носят листови маски преди важни случаи или дори в равнината за заострен непосредствен ефект.

Куката

Ако нещо звучи твърде добре, за да е истина, вероятно е така. Листовите маски имат един недостатък и това е относително високата цена. Цените варират, разбира се, и варират от две евро до 40 евро (и по-скъпи) всяка. Листовите маски се опаковат индивидуално и могат да се използват само веднъж. По този начин цената е същата като еднократната употреба и следователно е относително скъпа.

© Дъглас