Преградна стена: издигане на гипсокартон

Методът на суха конструкция се е доказал особено при преградни стени и преградни стени. Той е бърз и лесен, евтин и идеално подходящ за последващ монтаж на преградни стени. Тук можете да прочетете как точно се прави това и за какво да внимавате.

Издигнете гипсокартон

Издигането на гипсокартон е много лесно: панелите GK (гипсокартон, наричан още "търговски наименования" Rigips) просто се завинтват върху рамка на шпилка, изработена от метални профили. Между панелите се поставя изолация, като необходимите линии просто се полагат между панелите.

  • Прочетете също - гипсокартон - преходната стена и таван
  • Прочетете също - Гипсокартон и телевизори
  • Прочетете също - Поставяне на стена с гипсокартон

Разходи за гипсокартон

Цена на материала прибл.
GK панели, всеки m² приблизително. 1,80 - 3 EUR в зависимост от дебелината и дизайна (обичайни цени)
CW профил, работен метър приблизително. 3 - 4 EUR
UW профил, работен метър приблизително. 2 - 3 EUR
Минерална вата за изолационен слой 4 - 8 EUR на m²
PE филм приблизително. 0,50 EUR на m²
Винтове за закрепване на гипсокартонните панели приблизително. 5 EUR на 1-ва.000 бр.
Пълнител за фуги приблизително. 7 EUR за 5 кг, по-малките суми са по-скъпи

Като домашен майстор обикновено трябва да допускате около 10-15% отпадъци. След това, разбира се, все още трябва да изчислите всичко останало, от което се нуждаете:

  • Мазилка (скрита и повърхностна мазилка)
  • кабели
  • брояч
  • Консерви
  • Боя за стена

Правилно изпълнение

Инструкции за изграждане на гипсокартон можете да намерите в тази публикация. Той също така обяснява как можете да изчислите вашите материални изисквания и как да продължите стъпка по стъпка.

Когато измервате, е важно винаги да се уверите, че всичко е прави. Ако е необходимо, използвайте нивелира, за да измервате дали всички свързващи стени всъщност са точно прави. В противен случай може да има проблеми с консумацията на материали на по-късна дата - тогава ще ви трябват повече материали, отколкото сте планирали и може да се наложи да прекъснете работата си и да купите повече на висока цена.

Можете лесно да получите всички необходими материали в магазините за железария. Не забравяйте да потърсите съвет относно дебелината на гипсокартонните панели и дизайна на панела, както и при избора на изолационен материал.

Съвети и трикове Разбира се, можете да използвате и леки строителни материали като газобетонни блокове или газобетонни блокове ("Ytong ") за изграждане на интериора. Предимството пред гипсокартонната конструкция е значително по-високата топлоизолационна способност (макар и рядко необходима за преградни стени) и много ефективният начин на работа. Трябва обаче да сте в състояние да овладеете основното изграждане на стени до известна степен.