Вентилирайте стълбището - правила за добрите съседи

Всеки, който живее в собствената си къща, знае колко важна е правилната вентилация. Но в жилищна сграда с няколко наематели често вентилацията е популярна спорна точка, особено когато става въпрос за вентилация в стълбищната клетка. След това някои кавги дори водят до съдилищата. Тук показваме как наистина работи вентилацията в стълбището.

Кръстосана вентилация през стълбището

По принцип цялата къща трябва да се проветрява напречно няколко пъти на ден за кратко време. По този начин лошият въздух се оттича особено добре. В еднофамилна къща стълбището е идеално за извършване на тази кръстосана вентилация. Просто отваряте прозорец изцяло отгоре и отдолу и сте извършили перфектна вентилация и сте загубили малко енергия за отопление.

  • Прочетете също - Правилната настилка за стълбището
  • Прочетете също - 9 творчески идеи за стълбище
  • Прочетете също - Добавяне на стълбище - 3 примера за спестяване на място

Отварящият прозорец

За съжаление ситуацията не е толкова лесна в жилищна сграда. Някои наематели обичат да отварят прозорец на стълбището, когато минават или излизат от къщата, но не я затварят отново. Губи се много топлина и влагата може да проникне. Следователно това неизбежно води до кавги с други наематели.

Апартамент навън - над стълбището?

Дори по-лошо може да бъде наематели, които пускат собствен апартамент над стълбището. Искаш да кажеш, така че няма студен въздух да влезе в собствените ви пространства. Хранене на шум и дори дим, съседите трябва да бъдат разработени в нормална рамка. Но когато вратата на апартамента е постоянно отворена, и ухапването на миризма избутва в стълбището, това може да бъде изключителен тормоз, който трябва да бъде спрян.

Съдебни решения

Съдилищата са предимно съдени за наемателя, който разпространява миризмите и решават, че миризмата трябва да приемат. Но тези преценки са само до известна степен, защото богата вечеря или дим от печене в апартамента надхвърлят тази степен тогава.

Съвети и трикове През студения сезон стълбището също трябва да се отоплява. Наемателите, които след това изключват радиатора в стълбището, се повреждат. Този радиатор консумира само много малка част от разходите за отопление за цялата къща, печалбата от леко отопляемо стълбище е значително по-важна за всеки отделен наемател.