Изграждане на кофраж за стълбище за малко стълбище: инструкции

Можете сами да построите малка бетонна входна врата или градинско стълбище относително лесно. Ако това ще бъде направено от бетон, ще ви е необходим кофраж за стълби, за да излеете в него материала. Имайте предвид, че при бетонирането има относително силен натиск, който самостоятелно изработеният кофраж трябва да поеме: В противен случай скелето просто ще се взриви и бетонът ще изтече. Използвайте нашите инструкции като помощно средство.

Поставете стълбите на стабилна основа

Препоръчваме да издигнете стълбите върху стабилна фундаментна плоча, за да осигурите тяхната дългосрочна стабилност. Стабилна основа предпазва от замръзване на земята и повреди, причинени от утаяване. Също така е най-добре да изберете бетон като материал за това.

нашата препоръка

STABILA дървено сгъваемо правило тип 1407, 2 м, бяло, метрична скала
6.20 EUR Към продукта

Самостоятелно направен кофраж за стълбище

  • Кофражни дъски
  • Дърво за подпори
  • Нокти
  • Правило за сгъване
  • Ниво на духа
  • молив
  • Настолен трион (749,90 евро на Amazon *)
  • чук
  • Армировъчна мрежа

1. Начертайте стълбищния план

На първо място, имате нужда от точен чертеж на вашето стълбище с всичките му размери. След това се ориентирайте при изграждането на кофража. Обърнете внимание и на законовите изисквания на DIN 18065 във вашия проект.

2. Нарежете кофражните дъски

Нарежете кофражните дъски, така че да можете да ги използвате, за да сглобите вид рамка за всяка отделна стъпка, състояща се от четири дъски всяка.

Долната рамка е особено дълга, малко по-къса е поставена над нея и най-късата рамка е прикрепена в самия връх. Съответният външен вид конзоли навън отпред.

нашата препоръка

Драпер 79579 торпедна нивелир с магнитна долна страна 230 мм
6.72 EUR Към продукта

3. Монтирайте кофража

Завийте дъските заедно и ги подредете, за да направите стълбите. Измерете всичко с нивелира и правете корекции, докато не получите право стълбище. След това заковайте или завийте вашите рамки заедно.

4-ти. Подпрете добре стълбищния кофраж

Сега използвайте останалото дърво, за да изградите здрави опори за вашия кофраж на стълбището, които ще разсеят бетонното налягане върху пода. Подкрепете добре кофражните дъски от всички страни.

нашата препоръка

Маркер за дълбоки дупки Pica Dry Longlife, траен маркер с острилка и щипка, специален графитен олово...
11,99 EUR Към продукта

5. Поставете армировъчна мрежа

Не забравяйте да поставите армировъчна мрежа във вашите бетонни стълби, така че материалът да не се напука. Уверете се, че желязото изчезва напълно в бетона, за да го защити ефективно от влага. Сега можете да излеете стълбите си.

Съвети и трикове Ако премахнете кофража след около три дни, стълбите ви все още не са напълно втвърдени. Изчакайте още няколко седмици, преди да нанесете плочки или плочи!