Трайно покритие на стълби

В допълнение към боядисването и запечатването с боядисана пластмаса, покриването на стълби с каменни килими е интересна алтернатива. Покритието осигурява свеж вид, функционално е, издръжливо и може да премахне предишни повреди или признаци на износване на стъпалата.

Свойства на покритието

Особено на открито, стълбищната стълба трябва да изпълнява няколко функции едновременно. В допълнение към привлекателния визуален външен вид трябва да се дадат следните свойства:

  • Прочетете също - Трайно запечатайте стъпалата на стълбите
  • Прочетете също - Лепене на стълби за трайно и трайно
  • Прочетете също - Характеристики на стъпалата на входа на къщата
  • Дълготрайна издръжливост
  • Устойчив на атмосферни влияния
  • Нехлъзгаща се
  • Стъпка на ниво
  • Водоустойчив
  • Устойчив на UV лъчи

Гранули в смоленото легло

Покритието на бетонно стълбище с каменен килим се състои от носещ материал, нанесен върху стъпалата, който свързва гранулиран слой. Гранулите могат да се състоят от камък като мрамор или гранит. Покритието за стълби от изкуствен камък е по-евтино.

За покритие върху стъпалата се нанася свързващ агент с необходимите свойства. Вискозната консистенция на полиуретанова синтетична смола например може да изравнява неравностите, дупките и пукнатините по стълбите. Стълбите трябва да бъдат омекотени само ако повредата е голяма или дълбока.

Ето как работи покритието на стълбищни стъпала

1. Кофраж за стълби
В зависимост от конструкцията на стълбището отстрани трябва да се прикрепи малък спомагателен кофраж, който да държи смоленото легло и да предпазва гранулите от капене надолу.
2. Добавете допълнителни такси
Има някои добавки, които могат както да подобрят външния вид, така и да повишат безопасността на стълбите. Това включва фосфоресциращи изкуствени камъчета. Те гарантират, че стълбите "след светят" след мрака.
3. Заемайте стълбите
При покритие трябва да се вземе предвид материалът на стълбите. Полиуретанова смола може да се използва и върху дървени стълби. Трябва обаче да се гарантира, че дървените елементи са сухи и напълно без гниене.

Много производители предлагат стълбищно покритие за покритие в различни техники и видове нанасяне. Повечето продукти могат да ходят отново само след един ден изсъхване.

Съвети и трикове Преди да вземете решение за гранулат, направете инспекционен тест с малка проба, ако стълбите също трябва да се използват боси. Формата на гранулите се възприема много различно и трябва да се тества за единствен комфорт.