Изравнете стъпките в средата

Типичното износване на старите стъпала се случва по пътеките в средата на стълбите. Краищата на стъпалата са „износени“ и обикновено са закръглени надолу в средата. В допълнение към зрителното увреждане страда и сигурността, което може да доведе до предстояща неизползваемост.

Камък и бетон за качване, шлайфане или облицоване на дърво

За изравняване на стъпалата е необходимо нанасяне на ремонтни пълнители върху каменни или бетонни стълби. В случай на дървени стълби, изравняването може да се извърши чрез шлайфане и ако има твърде много износване, облицовка или удвояване трябва да се има предвид.

  • Прочетете също - Ширината на стълбите, изисквана от строителния закон
  • Прочетете също - Трайно покриване на стълби
  • Прочетете също - затваряне на стълби след това

Ако искате да обновите износените стъпала, можете да създадете структурните предпоставки за запълване на стъпалата с просто кофраж на щранговете. Кофражните дъски трябва да завършват най-малко няколко сантиметра над повърхността на протектора отдолу, за да могат всички стъпала да бъдат изравнени.

Ето как изравнявате стъпките

  • Ремонт шпатула
  • Кофражни дъски
  • вода
  • Зидарска или гладка мистрия (6,42 евро на Amazon *)
  • Четка на художника
  • Ниво на духа

1. Чисто

Почистете всички свободни замърсявания и прах по стълбите.

2. Мярка

Поставете дървена летва или кофражна дъска от външната страна на стълбите. Нарежете кофражната дъска, така че да може да бъде притисната отстрани, или да я поставите върху две дървени опори отдясно и отляво на ръба.

3. Подравнете

Регулирайте всяка кофражна дъска с нивелира в точно хоризонтално положение.

4-ти. Смесете ремонтната шпатула

Смесете шпатулата за ремонт в съответствие с инструкциите на производителя. Изберете възможно най-течната консистенция, посочена в допустимите отклонения на съотношението на смесване.

5. Навлажнете стъпките

Боядисайте стъпалата с четката на мокрия бояджия, така че повърхността да е равномерно навлажнена.

6-то. Изравнете

Разпределете пълнителя за ремонт равномерно на всяка стъпка отзад напред. Избършете всички пълнители, които стърчат или преливат (4,25 евро на Amazon *) в напречна посока.

7-ми. Гладка

След като го разпределите равномерно, използвайте отново четката на мокрия бояджия и изгладете повърхността. Внимавайте да не прилагате прекомерен натиск.

Съвети и трикове Изравняването на стъпалата от дърво или камък може да се извърши чрез шлайфане до височина до пет милиметра.