Точи стълби на етапи

Шлифоването на стълбите е шумна и мръсна работа, но е неизбежно при много износени повърхности. Докато стълбите, изработени от дърво, са сравнително лесни за смилане, работата по стоманени и каменни стълби е по-сложна. Графикът поради развитието на шум и прах е от съществено значение.

Камък, метал и дърво

Шлайфането на стъпала, направени от стомана или бетон, служи за отстраняване на стара боя и евентуално ръжда. Пясъкоструенето често може да бъде избрано като алтернатива, особено с метални материали за стъпалата.

  • Прочетете също - Ширината на стълбите, изисквана от строителния закон
  • Прочетете също - масивни стълби могат да бъдат облицовани с ламинат
  • Прочетете също - Трайно покриване на стълби

Шлифоването на дървени стълби може да има по-голямо въздействие върху ремонта. В допълнение към премахването на стар лак, боя или глазура, стъпаловидните стъпала могат да бъдат изравнени и предишното първоначално състояние може да бъде възстановено по време на възстановяването. Шлифоването е необходимо и възможно дори след отстраняване.

Как да смиламе стълбищни стъпала

  • 100/120, 200 и 400 песъчинки
  • Орбитална шлифовъчна машина
  • Машина за ъглово или делта шлайфане
  • Ниво на духа
  • прахосмукачка
  • Защита на очите, дихателната система и слуха

1. Времеви график

Имайте предвид високите нива на звука, докато мелите. Ако шлайфате само стъпалата, можете да приемете изискване за време от около десет минути на стъпка и проход за шлайфане като ориентир. В зависимост от размера на стъпалото и състоянието на повърхността, вашият абразив има до три стъпала.

2. Двустепенна техника

Ако искате стълбите да останат достъпни, смилайте всяка втора стъпка и поставяйте защитни постелки или фолиа върху повърхностите на протектора, които вече са шлифовани.

3. Подход за шлайфане

Започнете с най-грубата песъчинка 100/120. С основното шлайфане вече трябва да изпепелите нивелирането. Започнете с ъгловата или делта шлифовъчна машина в ъглите и пясък към центъра. Разрезът трябва да достигне най-малко пет сантиметра от ъглите и ръбовете до центъра.

4-ти. Повърхностно шлайфане

Мелене с люлеещата мелница (72.99 € в Amazon *) с велосипедни движения от едната страна към другата на етапа на протектора. Ако искате наклоняването на стъпките "смилане", дръпнете шлифовъчната машина отзад към фронта до пътеката. Увеличаване на времето за прикачване напред.

5. Подобряване

Когато излизате от стълбите, следвайте същото след всяка абразивна промяна.

Съвети и трикове извадете праха след всяка скорост на смилане, за да увеличите полезния живот на абразивите си. Въведете с пръстите, дали абразивът вече е добавен.