Затворете стълбите по-късно

Количеството усилия, необходими за затваряне на стъпалата и доколко успешно зависи в голяма степен от вида на конструкцията на стълбището. Последващото инсталиране на щрангове не винаги е необходимо. В много случаи затварянето прилича повече на прикриване на отворите и е по-скоро визуално, отколкото техническо подобрение.

Няма носеща функция

В допълнение към чисто визуалния ефект има няколко причини да затворите отворени стълби по-късно. Това може да бъде пристигането на човешки или животински деца, желанието да се задържат движещите се мръсотия и прах, на екраните за поверителност и блокиране на светлината.

  • Прочетете също - Изграждане на стълби за стълби за всеки тип стълби
  • Прочетете също - Методи за защита на стълбищни стъпала
  • Прочетете също - Материали за облицовка на стълбищни стъпала

Подструктурата на стълбите е от решаващо значение. Ако отворените стъпала имат подбиване, използването на щрангове обикновено е относително лесно. Това се отнася за двете общи дървени стълбищни конструкции:

  • Стълбище на стрингер
  • Едно или двойно стълбище

Няма значение дали бузите или решетките са изработени от дърво или метал, тъй като щранговете са монтирани между стъпалата и не е задължително да бъдат прикрепени към основата.

Профилите като помощно средство

Облицовката на стълби е алтернатива за затваряне на стълби. Поставянето на Г-образен профил за стълбище затваря пролуките без необходимост от хоризонтални фиксации. Вертикалните крила образуват „престилки“, които затварят стълбище.

Отворените стълби с много малко или никакво подрязване изискват повече усилия за затваряне на стъпалата. Последващото вкарване на щрангове е особено грозно. Крайните профили могат да покриват преходните фуги по предните ръбове на стъпалата.

Пълно заграждение след затваряне

Ако след това стълбището е затворено, препоръчва се също да се използва стълбищна направляваща направена от килим или да се постави стълбищен килим от стъпалата по цялата дължина на стълбището.

По принцип компонентите за затваряне на стълбите не са изложени на механично напрежение и трябва само да се държат и поддържат. Следователно леките щепселни или лепилни връзки са достатъчни, за да осигурят допълнителна безопасност на стълбите.

Съвети и трикове Ако не сте сигурни какъв ще бъде оптичният ефект на стълбите след затварянето им, направете фалшиви щрангове от картонени листове, оцветете ги в сянката, която искате по-късно и „закачете“ между пространствата с тях.