Завийте стълби с UPS винтове

Ако планирате да закрепите стъпалата на дървено стълбище с винтове, можете да избирате между обикновени винтове с глава с глава или UPS винтове, които образуват невидима вградена връзка вътре в стъпалата. Винтовите връзки с контргайки са често срещани за стълбищни конструкции, изработени от метал.

Три вида винтове

Ако искате да завиете стълбите, можете да избирате между три вида винтове. Ако дървото трябва да бъде свързано с дърво, са възможни прости винтове. Можете да фиксирате стъпалата на дървената стълбищна конструкция, като ги завиете през стъпалата в дървеното тяло на стълбищна конструкция.

  • Прочетете също - направете сами дървени стълби
  • Прочетете също - Покрийте стълбите с подходящо дърво
  • Прочетете също - Подмяна на дървени стълби поотделно или изцяло

В случай на дървена стълбищна конструкция с дървени стълбища, вградените винтове обикновено се завинтват в стъпалата отстрани през стрингерите. Главите на винтовете са само леко или изобщо не се виждат поради тяхното разположение.

UPS винтовете образуват невидима щепселна връзка, която им дава името. Необходими са оседлани стълби. При дървените стълбищни конструкции горните ръбове на щранговете са обичайното място за използване на UPS винтове.

Болтове с контргайки

Винтовете с контргайки, тъй като те често се използват в стоманени стълбищни конструкции, се използват по-рядко за дървени стълби. Винтовете се вкарват през пробити отвори и се фиксират. По този начин опорните елементи за стъпалата могат да бъдат прикрепени към стълбища, изработени както от дърво, така и от метал.

UPS винтовете могат да се използват и за стълбищни видове с твърда подструктура като бетон. За целта трябва да се пробият дупки в използвания бетон и дюбели.

Ето как работят винтовете на UPS

Долната част на UPS винта се състои от конусовидна резба, която се завинтва в дърво или отвор за пробиване с дюбели. Горната половина на винта изпъква като болт. Пластмасова втулка се вкарва в пробит отвор от долната страна.

След поставяне на горния компонент за завинтване, в повечето случаи стъпка, болтът се забива в отвора чрез леко потупване на гумен чук. Пластмасовата втулка със спирална конструкция затваря болта и го "забива" в сондажния отвор, при което демонтирането е възможно без никакви проблеми чрез издърпване здраво нагоре.

Съвети и трикове, дори ако много производители ви препоръчват да добавяте винтови връзки към стъпки в допълнение, можете да правите без добре. Правилно настроените винтове генерират достатъчно стабилност, без да губите решаващото предимство на демонтажната способност.