Покрийте стрингера - как работи?

Ако се налага ремонт на стълбище и съществуващите стъпки се удвоят, облицовката на стълбищния низ също е от съществено значение. Можете да разберете как да направите това и кои съвети и трикове има в тази публикация.

Процедура за обновяване на стълби чрез удвояване

Като правило, когато удвоявате стълбите, започвате със стъпалата. За това са необходими следните стъпки:

  • Прочетете също - Обличане на стълбището по подходящ начин
  • Прочетете също - Обличането на винтовите стълби - как е най-добре?
  • Прочетете също - Как да направите дървено стълбище, облицовъчно сами
  • Стабилизиране на старите краища на стъпалото (предимно с метални профили)
  • Изрязване на отделните стъпала (много проблематично със спирални стълби и лепене
  • Изрязване на частите за височините на стъпалата и залепване

След това остават непокрити две важни зони: въжето на стената и при определени обстоятелства въжето отстрани на стълбището, ако не е било затворено.

Как да облека бузите

Бузи от стената

Бузата на стената е особено проблематична. Площта до стъпалата и ръбът на всяка стъпка трябва да се измерват и изрязват поотделно. Страничната облицовка на стълбището може да се реже и монтира само парче по парче.

По-специално в случая на спирални стълби, ширината на всяка отделна стълбищна стъпка в областта на спиралата е неравна и изисква особено внимателно изрязване, тъй като тук остават ясно видими пролуки. Дори готовите решения за облицовка не улесняват тази работа.

Продължете паркет

Това е особено проблематично, ако вместо облицовка сте решили да продължите паркета на стълбите. Тук се изисква добро око и чиста работа. В повечето случаи в края трябва да се монтира непрекъсната паркетна лента.

Видими външни бузи

Когато стълбището не е затворено, външният стрингер на стълбището се вижда напълно или частично. Облицовката на тази част е по-малък проблем. Тук се изискват сложни изрези само в долната част на стълбите. Останалото може да се прикрие на големи парчета.

Ако на входа има блокова стъпка, тя трябва да бъде покрита отделно, преди външната стена да бъде облицована. В противен случай е достатъчен прост участък от първата стъпка, ако той стърчи.

Съвети и трикове Когато затворите съществуващо стълбище, не само си спестявате работата по облицовка на външната страна на бузата, но и печелите ценно пространство в къщата.