Тресор: Забравена код, какво да правя?

Бройните ключалки имат - в сравнение с ключовите ключалки - основни ползи. Това обаче става изключително проблематично, ако сте забравили кода за Тресер. Вградените предпазни устройства правят трезора често много сложен за отваряне.

Предимства на заключването на кода

Електронното заключване с код винаги е за предпочитане за ключалка. Съвсем просто, защото винаги има трудности с държането на ключовете в сейфа. Ето защо някои застрахователни компании изискват електронни ключалки на сейфа или добавят голям брой така наречени „клаузи за съхранение на ключове“ към договора.

  • Прочетете също - Отворете сейфа - разходите?
  • Прочетете също - Правилното безопасно скривалище за добра защита от кражба
  • Прочетете също - Инсталирайте сейф - как работи?

Възможности без код

В много случаи съществуващ код може да бъде нулиран в сейфа с бутон за нулиране. За да направите това, разбира се, първо трябва да можете да отворите сейфа.

Други възможности са:

  • авариен ключ
  • главен код
  • професионално безопасно отваряне

Авариен ключ

Много сейфове с кодова ключалка имат аварийна ключалка. Тук се вписва аварийният ключ, с който можете да отворите сейфа дори без кодово заключване. Аварийният ключ, разбира се, винаги трябва да се пази възможно най-безопасно (и никога в къщата, където крадците могат да го намерят - крадците знаят всяко скривалище).

Главен код

Отделните сейфове имат така наречения главен код. Сейфът може да се отвори с главния код, дори ако зададената комбинация е загубена. Това обаче в никакъв случай не е така за всички сейфове и безопасни модели.

Професионално безопасно отваряне

Има компании, специализирани в отварянето на сейфове. В много случаи сейфът може да бъде отворен, без да бъде унищожен. Отворът с брутална сила и заваръчни горелки винаги е само аварийният метод.
В някои случаи обаче ще бъдете принудени да разхлабите закрепването на сейфа и да транспортирате сейф, който често тежи няколкостотин килограма. Най-добре е предварително да попитате дали такива услуги не се предлагат едновременно, това е случаят с много компании за безопасно отваряне.

Съвети и трикове Когато става въпрос за отваряне на сейф, определено трябва да се свържете с фирмите, които са специализирани в него. Това важи и ако електронната брава е дефектна. В много случаи сейфът може да бъде отворен неразрушително, като се използват специално разработени методи и инструменти. Ключарите често се опитват да отворят сейфове, но те могат да причинят огромна (неизбежна) повреда на сейфа.