Ударна шумоизолационна замазка

Ударната шумоизолация, както подсказва името му, предотвратява разпространението на ударния звук през таваните и подовете. По правило изолацията от ударен звук е част от стандартната конструкция, поради което повечето замазки се полагат по така наречения „плаващ“ начин, за да се предотврати предаването и предаването на ударен звук през стените. Тук се използват различни системи в областта на звукоизолацията от удар.

Плаващата замазка е предпоставка за това

Ударната шумоизолация е наистина ефективна само ако замазката е изградена и по плаващ начин, т.е.изолирани фуги по стените по стените. Това е единственият начин да се гарантира, че ударният звук не се предава през твърдите подови части и твърдите стени.

  • Прочетете също - използвайте замазка като настилка
  • Прочетете също - Правилното покритие за замазка
  • Също така прочетете - Изравняването на замазката стана лесно

Различни видове изолационни плочи

Панелите за шумоизолация на удар, които се полагат между замазката и подовата плоча, могат да бъдат изработени от различни материали. Някои от тях изпълняват и двойна задача като шумоизолация на удар и едновременна топлоизолация, която обаче рядко има смисъл между топъл под. В някои случаи обаче, особено в стари сгради, може да е добра идея да се осигури допълнителна изолация, като се използват такива панели. Това трябва да се решава за всеки отделен случай. Дали е необходимо да се използва пароизолация над панелите също зависи от съответните структурни условия. В повечето случаи ударната шумоизолация под формата на панел е направена от различни изолационни филцове - един от най-често срещаните размери е 1200 х 600 милиметра, дебелината може да варира между 15 и 50 милиметра.

Свиваеми и несвиваеми дискове

Много е важно да се обърне внимание на панелите за изолация на ударния шум, независимо дали са сгъваеми или несвиваеми. Това играе роля, когато плочките трябва да се полагат на пода по-късно. Свиваемите панели отстъпват под товар, което след това може да доведе до движения на замазката и впоследствие до напукване на плочките, които не могат да се движат с тях. Свиваемите дискове обикновено се наричат ​​TDP дискове, докато несвиваемата версия обикновено се нарича TDPT дискове. можете да видите това и от информацията за дебелината: при натоварване 30/25 означава само 25 мм височина вместо 30, 30/30 панел, от друга страна, не може да бъде компресиран.