суха стена за петна - ръководство

Сухите стени са хилядолетия на старата строителна техника, която все още е голяма популярност поради естествения им вид. Сухите стени могат да се използват за различни цели - наред с други неща за петна. Как да направите това, разберете тук.

Предимства на най-високите легла

Създаването на високи легла може да има смисъл по няколко причини. От една страна, пещерът на пещера отдалеч отстрани, от друга страна, суха стена има идеално местообитание.

  • Също така четете - стартирайте стената на градината като суха стена - така работи
  • Също така прочетете - камъните за стената на градината
  • Прочетете също - Фондацията за градинската стена

Друга причина е външният вид: С естествения си вид повдигнато легло от естествен камък е декоративен елемент, който се вписва много естествено в градината. В допълнение, с повдигнати легла, градинарството може да се направи много по-удобно за гърба и по-малко напрегнато.

Сухи каменни стени

Суха каменна стена е стена, изработена от естествени камъни, които просто са подредени една върху друга, без да се използва хоросан (7,79 евро в Amazon *). Сухата каменна стена обаче е много стабилна и има висока товароносимост, защото камъните се вклиняват един в друг. Стената става още по-стабилна, ако я засадите.

Подходящи тухли

Най-лесният начин за изграждане на суха каменна стена е да се използват сортирани естествени камъни с приблизително еднакъв размер (дълбочина). Такива камъни са малко по-скъпи от несортирания, естествен ломен камък, но значително опростяват работата ви.

основа

Подложка от уплътнен чакъл (основен слой) е достатъчна като основа за вашето повдигнато легло. За достатъчно стабилна основа трябва да копаете около 20 см дълбочина. Най-добре е да използвате вибрираща плоча за уплътняване (419,00 евро в Amazon *) (може да бъде взета назаем от магазините за хардуер). При по-малки основи можете да използвате и чук за уплътняване.

Поставете камъни правилно

Правилното поставяне на камъни не е трудно, но отнема малко практика и добро око. Винаги започвайте в най-долния ред с възможно най-дългите камъни и запълвайте челната връзка с майката земя. Между всички редици камъни също има майка-земя - тогава можете веднага да засадите сухата каменна стена.

От втория ред нататък камъните се полагат последователно: Първо се наслояват големите камъни, след което пространствата между тях се запълват с по-малки камъни, така че тухлите да се вклинят възможно най-оптимално.

Съвети и трикове Често можете да вземете евтин ломен камък от кариера близо до вас. Уверете се обаче, че имате и достатъчен транспортен капацитет. Тухлите за 2 м2 зидария могат да тежат повече от един тон.