Барабанът на сушилнята не се върти - какво можете да направите??

Ако барабанът на сушилнята вече не се върти, има съмнение, че щетите могат да бъдат по-големи. В тази статия можете да прочетете подробно какво можете да проверите предварително, за да намерите източника на грешката.

Първа изолация на повредата

Сушилнята се включва? Има ли ток? Той реагира на превключвателя на селектора? Това са първите въпроси, които трябва да бъдат проверени в случай на такъв дефект. Освен това се вслушвайте в шума в сушилнята и се опитайте да завъртите барабана на ръка. Това би трябвало да е възможно.

  • Прочетете също - Сушилни: почистване на филтъра
  • Прочетете също - Правилната транспортна ключалка за сушилнята
  • Прочетете също - Какво е теглото на сушилнята?

За да сте на сигурно място, първо трябва да изключите сушилнята и да я оставите да престои известно време. Възможно е да се прегрее и следователно вече да не работи.

Ако контактът на вратата е дефектен (както при пералната машина), това също може да е причината сушилнята да не работи. Най-добре е да отворите вратата няколко пъти и да я затворите отново много плътно. Понякога сушилнята работи отново.

Дефектните контакти на вратата все още са много незначително зло, тук можете да очаквате разходи за ремонт, които все още са разумно в рамките. Най-лесният начин за разпознаване на дефект е, че светлината вътре не изгасва дори когато вратата е затворена.

Сензорите за влажност също трябва да са непокътнати, за да може сушилнята да работи. Ако имате опит, можете лесно да проверите това с омметър.

Двигател и задвижване

Двигателят и задвижването могат поне да бъдат проверени визуално. Ако тук изглежда всичко е наред и задвижващият ремък също не се плъзга, не може да се направи много.

Възможно е двигателят да има повредена намотка, но са възможни и други дефекти. Много сушилни имат два предпазителя зад барабана - те не трябва да изглеждат изгорени. Можете също да проверите дали е наличен нулевият проводник на двигателя. Трябва да води до контрола.

Реалните повреди на двигателя обикновено означават края на сушилнята, тъй като замяната на двигателя е трудна при много модели поради липса или много скъпи резервни части.

Проблеми с контрола

Дефект в контрола обикновено означава и пълна икономическа загуба. Разходите за подновяване на контрола обикновено са в рамките на 150 - 200 EUR. На практика получавате почти нова сушилня за това.

Съвети и трикове Колкото по-прецизен е вашият анализ на грешките предварително, толкова по-ниски са разходите за техник за обслужване на клиенти.